0 товаров.
0 800 20-42-42 горячая линия и консультации 9:00 - 18:00
выходные дни: суббота - воскресенье
Сравнение:

Ефективне використання протруйника

Ефективність протруйників у значній мірі залежить від грунтово-кліматичних зон та метеорологічних умов, у яких їх використовують, і в першу чергу – від вологозабезпеченості. Так, препарати триазолової групи, за умов низької чи підвищеної вологості, заробки насіння на глибині більше 5 см, можуть затримувати появу сходів. Але вони відмінно контролюють сажкові хвороби, особливо діюча речовина – тебуконазол. 

 

Тому при використанні протруйників на основі триазолів глибина заробки насіння не повинна перевищувати 3-4 см. Винятком з триазолів є – дифеноконазол. Він не вповільняє появу сходів, оброблене ним насіння проростає на дві доби швидше, сходи зявляються одночасно, посилюється кущистість та збільшується кулькість продуктивних стебел препарат Галеон®, 0,55-0,75л/т. Даний препарат має ще д.р. азоксистробін, яка є високоефективним фунгіцидом, що контролює збудників хвороб чотирьох класів грибів завдяки контактній дії захищає рослини від твердої сажки, кореневих гнилей зокрема пітіозної та пліснявіння насіння. Проникаючи всередину насінини азоксистробін підвищує ефективність використання поживних речовин і води та покращує засвоєння азоту, що сприяє підвищенню польової схожості навіть за несприятливих погодних умов.

 

Тому протруйники насіння компанії Agrosfera за діючою речовиною можна поділити на групи:

 

1) протруйники комбіновані з різних хімічних груп – Галеон®. До його складу входить дві діючі речовини: азоксистробін + дифеноконазол. Протруйники ефективні проти хвороб насіння і проростків зі ростостимулюючими властивостями;

 

2) протруйники триазольної групи одно-, двокомпонентні - Кольчуга Плюс®, Томагавк®. Препарати цієї групи повністю контролюють сажкові хвороби, кореневі гнилі, снігову плісняву і помірно – борошнисту росу, септоріоз, буру іржу на початкових фазах росту;

 

3) протруйники багатокомпонентні комбіновані (фунгіциди + інсектициди) Пентафорс® . П’ятикомпонентний, найповніший захист від насіннєвих, ґрунтових та аерогенних інфекцій. Знищує не тільки наземних, а й ґрунтових шкідників. Обмежує поширення бактеріальних + присутністю тираму і вірусних захворювань.

 

4) протруйники на основі бензимідазолів – Форсаж®. Добре контролюють окремі кореневі гнилі, але не забезпечують захисту від усіх кореневих гнилей, задовільно – тверду і летючу сажку.

 

Не слід нехтувати можливістю нанести на насіння допоміжні речовини. До таких речовин належать мікроелементи та стимулятори росту, що дозволяють підвищити: 

  • енергію проростання і польову схожість насіння; 
  • ріст і розвиток кореневої системи і надземної частини рослин; 
  • стійкість озимих до заморозків і випрівання; 
  • загальну і продуктивну кущистість; 
  • ефективність використання мінеральних добрив. 

Про це ми вже обговорювали у попередній статті 

 

Також слід пам’ятати, що при використанні обраного препарату необхідно ретельно дотримуватися рекомендованих доз. Встановлено, що зменшення дози протруйника на 10-15 % призводить до значного зниження його ефективності, а проти окремих патогенів ефективність втрачається повністю. У той же час збільшення дози сприяє виникненню стійких до препаратів популяцій патогенів.

 

Протруюють насіння завчасно або перед посівом за 1-15 днів, строки обробки в першу чергу повинні визначатися видом патогенів, вибором протруйника та станом насіння. Завчасне протруювання більш ефективне для плівчастих культур, особливо проти летючої сажки, кореневих гнилей, септоріозу.

 

Для досягнення максимального ефекту діюча речовина повинна рівномірно наноситися на рідину, що забезпечується належною технологією обробки та якістю протруювання.

-->
ЗАВАНТАЖИТИ МОБІЛЬНИЙ ДОДАТОК
Перейти на сайт