0 товаров.
0 800 20-42-42 горячая линия и консультации 9:00 - 18:00
выходные дни: суббота - воскресенье
Сравнение:

Відсутність снігового покриву на озимих, що буде з посівами?

Якщо сніговий покрив відсутній, що буде з посівами озимих?

 

Озима пшениця досить холодостійка культура.
 

Взимку добре загартовані восени рослини зимостійких сортів витримують зниження температури на глибині вузла кущіння до ‑19-20°С, а незагартовані рослини у разі різкого похолодання (приморозки 6-10°С) можуть пошкоджуватися.
 

Шар снігу 10 см і більше повністю захищає рослини від вимерзання навіть за 30°С морозу. За наявності шару снігу тільки 2 см озима пшениця здатна витримувати зниження температури повітря до ‑20-25°С. Температура в зоні вузла кущіння при цьому буде становити мінус 15-19°С.
 

Якщо сильні морози (‑25-30°С) за відсутності снігового покриву чи за його товщини 1-4 см спричинять загибель рослин озимої пшениці навіть морозостійких сортів.
 

Перерослі рослини, на яких сформувалося по 5-6 пагонів, нестійкі до низьких температур. Їх стійкість до таких температур зменшується в кінці зими. В цей період озима пшениця може загинути від невеликих морозів (мінус 6-8°С).
 

На протязі зимового періоду слід проводити огляд посівів їх стан та підрахунок життєздатних рослин під час відновлення весняної вегетації і, залежно від стану посівів приймати рішення про доцільність залишення їх для одержання запланованого врожаю.

-->
ЗАВАНТАЖИТИ МОБІЛЬНИЙ ДОДАТОК
Перейти на сайт