0 товаров.
0 800 20-42-42 горячая линия и консультации 9:00 - 18:00
выходные дни: суббота - воскресенье
Сравнение:

Стрічкове внесення гербіцидів

Стрічкове внесення гербіцидів не нова технологія, але вона має значні переваги  такі як  значна економія коштів за рахунок зменшення кількості гербіцидів, що вносяться на поле  та зниження внаслідок цього хімічного навантаження на довкілля.

 

Суть стрічкового або смугового способу полягає в тому, що той чи інший препарат вносять не на всю площу поля, а тільки на ту частину її, яку неможливо якісно обробити знаряддями, тобто в захисні зони рядків кукурудзи, соняшнику, сої інших культур шириною 20-35 см.

 

Стрічкове внесення гербіцидів доцільно об'єднувати одночасно з сівбою або культивацією. В цьому випадку розпилювачі, блоковані з робочими органами сівалки або культиватора, строго вносять препарат на оброблюваний об'єкт (стрічкові смуги або рослини). Основними технологічними вимогами при локальному внесенні гербіцидів в процесі культивації або посіву є:

 

  • якісна підготовка грунту (дрібно-грудкувата структура);
  • знищення проростків бур'янів у захисній зоні рослин і на глибині проростання бур'янів насіння;
  • мінімізація контакту насіння з грунтовими гербіцидами;
  • оптимізація подачі робочих розчинів у вологий шар грунту при збереженні сформованої структури капілярів.

 

Для внесення ґрунтових гербіцидів, які потребують заробки в грунт можна використовувати звичайні культиватори, наприклад, типу КРН, ширина захвату яких відповідає захопленню сівалки. Культиватори укомплектовують стрілчастими лапами для суцільного обробітку грунту і обладнають маркерами. Довжину маркерів встановлюють такий же, як і на сівалці при посіві, щоб при кожному проході культиваторів стикове міжряддя було таким же, як і основні. На культиватори навішується обладнання для стрічкового обприскування, що включає насос регулятор, система управління і штангу з розпилювачами. Для точного внесення агрегат повинен мати GPS-обладнання.

 

Для застосування післясходових (страхових) гербіцидів під час міжрядної обробки обприскувач агрегатують з просапним культиватором. При цьому розпилювачі встановлюють на рамі культиватора таким чином, щоб гербіцидом оброблялася смуга захисної зони рядка. Останнім часом з метою економії коштів поряд з стрічковим внесенням гербіцидів вносять стрічковим способом рідкі комплексні добрива безпосередньо при посіві просапних культур, наприклад кукурудзи.

 

У компанії Агросфера в лінійці гербіцидів є ті, які добре підходять для цього методу внесення:  Сулам СЕ, Футурин ВГ, Нікоміл МС, Крейсер ВГ.

-->
ЗАВАНТАЖИТИ МОБІЛЬНИЙ ДОДАТОК
Перейти на сайт