0 товаров.
0 800 20-42-42 горячая линия и консультации 9:00 - 18:00
выходные дни: суббота - воскресенье
Сравнение:

Еліот® сучасний захист кукурудзи від Agrosfera

Лінійка гербіцидів для кукурудзи в компанії Agrosfera може задовольнити найвимогливішого клієнта: це і прості однокомпонентні препарати, які контролюють більшість злакових та менше двосім’ядольних бур’янів і двокомпонентні, які знищують двосім’ядольні бур’яни.
 

Однак враховуючи підвищені вимоги до гербіцидів в умовах інтенсифікації виробництва та екстремальних погодних умов, що складаються в період вегетації, фахівцями Agrosfera впроваджується високоефективний, толерантний гербіцид Еліот®.


ЧОМУ?

Оскільки, кукурудза вимагає правильного захисту на початкових стадіях розвитку, від сходів і до 40 днів. Тобто, з фази 2-3-го повноцінного листка і до виходу 8-го, бур’яни в сходах культури значно зменшують її врожайність. На цих стадія кукурудза найуразливіша, бо в період 2-3-го листка проходить диференціація зародкового стебла, а на 5-6 закладається качан. Тому, в дані фазі, кукурудза чутлива до впливу негативних факторів, до котрих належать не тільки бур’яни, а й вплив самих гербіцидів, які застосовують для захисту.

Еліот® ‑ це двокомпонентний системний страховий гербіцид з ґрунтовою дією для захисту посівів кукурудзи від злакових та двосім’ядольних бур’янів. Препарат складається з двох добре відомих діючих речовин — мезотріон та нікосульфурон. І вони варті уваги. Цей гербіцид — це не тільки діючі речовини, а й формуляція (масляна дисперсія), що містить в собі спеціальні добавки. При поєднанні всіх оцих компонентів, препарат проявляє потужну синергічну дію на велику кількість бур’янів із широким вікном застосування на культурі. Це одна з головних особливостей препарату.
 

Надалі розглянемо і інші переваги та особливості гербіциду.
 

Серед них, механізму дії препарату. Тут вдало підібрано речовини з гербіцидними властивостями (мезотріон та нікосульфурон), а їх співвідношення в препаративній формі забезпечують неперевершений ефект у боротьбі з бур’янами, навіть зі стійкими.
 

Так, мезотріон – гербіцидна речовина, що належить до хімічної групи трикетонів, є інгібітором синтезу каротиноїдів та фотосинтезу, а нікосульфурон за рахунок високої розчинності адсорбується листками й стеблами рослин, входить до групи сульфонілсечовини, яка пригнічує активність ферментів ацетолактатсинтетази (АLS). Дані речовини поглинаються рослинами та розповсюджуються, як і акропетально, так і базипетально. Гербіцид, що попав в ґрунтовий розчин, адсорбується корінцями і паростками та проявляє ґрунтову дію. Тобто, взаємодія компонентів препарату Еліот® забезпечує захист практично від усього спектру бур’янів на полі, у тому числі найпроблемніших, як пирій, щавель кінський, гірчак (види), осот (види) й ваточник сирійський, котрий на даний час важко контролюється. Це ще одна особливість препарату.

Серед інших переваг, слід зазначити широке вікно внесення ‑ 2-8 листків в кукурудзи й тривалу ґрунтову дію за впливу мезотріону (до 40 днів). Тобто гербіцид контролює вихід кількох хвиль декотрих двосім’ядольних бур’янів за присутності вологи в ґрунті.
 

Еліот® толерантний до кукурудзи аж на більш пізніх етапах росту (8 листків), тобто не фітотоксичний, що і дає змогу ефективно винищувати бур’яни навіть за умов пізнього застосування, коли внесення інших гербіцидів стає неможливим. Це іще одна перевага даного препарату.

Варто відзначити важливу особливість – це швидкість дії препарату. Майже 80% гербіциду проникає в бур’яни впродовж дня та припиняє ріст рослин за 1-2 доби. Першими симптомами роботи препарату є знебарвлення точок росту, де потім хлороз розповсюджується по всій рослині та відбувається відмирання тканин. Цілковите знищення бур’янів проходить протягом 1-3 неділь, в залежності від їх виду і розвитку на час внесення.
 

Щодо норми витрати препарату, то вона складає 1,25-2,0 л/га. Оптимальною для внесення є 1,4-1,5 л/га, якщо на посіві кукурудзи переважають однорічні бур’яни, що утворили майже 4 справжні листки, а фаза культури 2-5 листків.
 

У разі переваги багаторічної забур’яненості або більшість однорічної ‑ переросла, а внесення проходить після 5-го листка кукурудзи, то норма збільшується до 1,75-2,0 л/га. Найкращий строк застосування гербіциду це фаза 3-5 листків у культури, а бур’яни утворили 2-4 листки, серед них: осот ‑ розвинена розетка, а пирій повзучий, до висоти 15 см.
 

Даний гербіцид володіє і ще деякими особливостями. Еліот® не можна застосовувати на полях кукурудзи протягом 14 днів до чи після обробки фосфорорганічними інсектицидами. В разі пересівання цьогоріч, варто сіяти лише кукурудзу. Такі культури, як буряки, горох, пасльонові та гречку не дозволено сіяти в наступному році після використання препарату. Ріпак, соняшник та сою у сівозміні рекомендується висівати лише при проведенні оранки.


Тож знаючи все про препарат Еліот® ви можете не хвилюватись за майбутній урожай.

 

Олександр Майструк,
науковий співробітник з агрономії компанії Agrosfera


Замовити товар та отримати кваліфіковану консультацію можна за телефоном гарячої лінії:
0 800 20 42 42 
або на нашому сайті.

-->
ЗАВАНТАЖИТИ МОБІЛЬНИЙ ДОДАТОК
Перейти на сайт