0 товаров.
0 800 20-42-42 горячая линия и консультации 9:00 - 18:00
выходные дни: суббота - воскресенье
Сравнение:

Що потрібно знати про фітосанітарний стан озимих культур

 

Агрокліматичні умови останніх місяців складаються таким чином, що унеможливлює закінчення вегетації озимих та їх глибоке занурення в стан спокою.
Це негативно позначається на загальному стані озимини.

 

Так, як рослини потроху втрачають запаси цукрів та інших необхідних їм поживних речовин. А оскільки температурні показники нижчі +12С, то засвоєння фосфору стає неможливим, а отже і поповнення рівня цукрів.

 

Разом з тим складаються ідеальні умови для розвитку хвороб, наприклад, таких як снігова пліснява, борошниста роса, септоріоз, гельмінтоспоріоз, плямистості та кореневі гнилі. Про це, зокрема, повідомляє Держпродспоживнагляд України.

 

За таких умов агрономам господарств слід суттєво підкорегувати систему живлення та захисту. Наразі актуальним буде додаткове позакореневе живлення фосфорними добривами в хелатній формі Фосфор Фреш - 0,5-1,0кг/га, а також обов’язкове планування фунгіцидного обробітку при виході з стану спокою препаратами на основі карбендазиму Форсаж, КС - 0,5 л/га та флутрфафолу Корнет, КС - 0,5 л/га (дані фунгіциди можна використовувати як окремо, так і у баковій суміші в нормі 0,4 л/га - Форсаж, КС + Корнет, КС).

 

 

-->
ЗАВАНТАЖИТИ МОБІЛЬНИЙ ДОДАТОК
Перейти на сайт