0 товаров.
0 800 20-42-42 горячая линия и консультации 9:00 - 18:00
выходные дни: суббота - воскресенье
Сравнение:

Фунгіциди – що це за препарати?

Фунгіциди - це хімічні препарати, призначені для запобігання розвитку або знищення патогенних грибів і бактерій, які є збудниками численних хвороб. Асортимент цих препаратів широкий і різноманітний.  

 

 

За способом дії фунгіциди бувають 2-ох видів: контактні та системні. Фунгіциди контактної дії - взаємодіють з патогеном лише на поверхні, не проникаючи в рослину. Завдяки цьому збудники грибкових хвороб гинуть ще в фазі розвитку. Але обробляти рослини потрібно дуже ретельно, покриваючи всі частини культури. Ефективність таких препаратів залежить від його кількості, терміну дії, стійкості та здатності утримуватися на поверхні рослини. 

 

 

Фунгіциди системної дії - легко проникають всередину рослин, пересуваючись по судинах і проникаючи в усі частини, тим самим захищають культуру від грибкової інфекції. Деякі препарати використовуються для профілактики хвороб, але більшість з них лікувальні. Основні переваги системних фунгіцидів: проникають всередину рослин за дуже короткий час. Препарати варто застосовувати до того моменту, коли будуть виявлені перші ознаки хвороби. Також, обробку можна виконувати в тому випадку, якщо зараження вже почалося. 

 

 

Крім способу дії ці ж фунгіциди поділяють і за характером дії: на захисні та лікувальні. Фунгіциди захисної дії - застосовуються для обробки ще не заражених, зовні здорових культур з метою профілактики. Як правило захисні фунгіциди застосовуються в період, коли ризик появи патогенів дуже високий. Вони допомагають запобігти зараженню і зберегти врожайність культури. Фунгіциди лікувальної дії – препарати застосовуються після того, як з'явилися перші симптоми хвороби. Також є і комплексні фунгіциди, що поєднують в собі основні переваги контактних і системних діючих речовин.

 

Для захисту сільськогосподарських культур компанія Аgrosfera використовує фунгіциди, діючі речовини яких представленні різними класами: триазоли, стробілурини, бензимідазоли, дітіокарбамати, феніламіди. Їх характеристика надана нижче.

 

 

Триазоли – системні препарати, зупиняють розвиток грибів, блокуючи біосинтез стеролів у мембранах клітин. Для них характерна швидка системна дія, здатність знищувати спори грибів, що вже проникли у рослину (лікувальний ефект). У препаратах де застосовують діючі речовини: тебуконазол (Ретардин, ЕВ, Ретардин, ВГ), флутріафол (Корнет, КС, Арбалет, КС).  Тому, щоб збільшити спектр дії триазолу (флутріафол), в лінійці компанії є комплексний фунгіцид (Арбалет, КС)

 

 

Стробілурини - представлені діючою речовиною азоксистробін. Азоксистробін має добре виражену дію на збудників всіх чотирьох класів грибкових захворювань. Тому препарати з цією діючою речовиною можуть бути використані для обробки в профілактичних цілях, а також з метою недопущення розповсюдження інфекцій від рослини до рослини або по самій рослині. Азоксистробін входить до складу фунгіциду Арбалет, КС. Це потужний препарат системної та контактної дії, містить дві діючих речовини з хімічних груп триазоли (флутріафол) та стробілуруни (азоксистробін). За рахунок того, що стробілурини та триазоли відрізняються за механізмом і способом дії на патогени, профілактична, захисна, лікувальна й антиспорова дія проявляється відразу ж після контакту даних препаратів з оброблюваною листовою поверхнею. Арбалет, КС на додаток до контролю септоріозу, піренофорозу, борошнистої роси, сітчастого і смугастого гельмінтоспоріозу, іржі, альтернаріозу, переноспорозу, фомозу, фомопсису та сірої гнилі має ефективну профілактику прикореневих гнилей.

 

 

Бензимідазоли – речовина системної дії, що пригнічують процеси ділення ядра в клітинах грибів. Широко застосовуються в сільському господарстві для захисту культур: зернових ( пшениця ячмінь, просо, жито), технічних ( соняшник, ріпак, цукровий буряк) та у саду і на овочевих культурах. Представником цього класу є діюча речовина карбендазим. Ця речовина з широким спектром системної дії. Володіє захисними і системними властивостями. Ефективна в боротьбі з рядом захворювань з: сніговою пліснявою, борошнистою росою, септоріозом, альтернаріозом, церкоспорозом, сірою і білою гнилю, фомозом, фомопсисом, а також паршою. Зареєстрований фунгіцид Форсаж, КС з діючою речовиною карбендазим дозволений до застосування проти хвороб пшениці ярої та озимої, ріпаку, буряку цукроого, соняшника та яблуні.

 

 

Феніламіди. Системні препарати. Відмінно засвоюється всіма частинами рослини (овочеві - картопля томати, огірки, цибуля) та (плодові – виноград). Застосовується при уражені несправжньою борошнистою росою, паршою, моноліозом. Діюча речовина – металаксил, системний фунгіцид тривалої дії. Препарат має захисну і лікувальну дію та переноситься акропетально в молоді частини рослини. В даний час металаксил випускають і застосовують у складі комбінованих фунгіцидних препаратів з похідними дитіокарбаминовой кислоти (дитіокарбамати) або препаратами інших хімічних сполук. Зареєстровані препарати на основі металаксил і манкоцеб і дозволені до застосування проти хвороб винограду (мілдью), томата відкритого ґрунту (альтернаріоз, фітофтороз), картоплі (фітофтороз, альтернаріоз), цибулі (пероноспороз). Дана речовина представлена у фунгіциді системно-контактної дії - Юнкер, ЗП

 

 

Дитіокарбомати. Це група контактних препаратів, які доповнені системними речовинами. Більшість препаратів групи застосовуються як профілактичні. Діюча речовина: манкоцеб – контактна, захисної дії, що попереджає зараження сільськогосподарських культур несправжньою борошнистою росою і пітієвими грибами. Препарати на основі діючої речовини манкоцеб (Юнкер, ЗП) найбільший ефект мають від його застосування на ранніх стадіях поширення інфекцій. Ця речовини має високу активність відносно личинок першого та другого віку білокрилки, але не токсична для дорослих особин. Також трохи токсична для павутинних кліщів. Юнкер, ЗП - препарат має як контактну, так і системну дію.

 

 

Але вище згадані фунгіциди ще володіють і іншими особливостями. Так, препарат Арбале, КС має трансламінарну та фумігантну дію, подовжує процес фотосинтезу та уповільнює старіння. Щодо Ретардин, ЕВ, то він має сильно виражений ретардантний ефект. Корнет, КС, характеризується фумігаційними властивостями. Форсаж, КС – ефективний за низьких температур (+100С), а також його можна використовувати як протруйник пшениці, ячменю, жита, вівса та картоплі. Юнкер, ЗП, а цей фунгіцид має тривалу захисну дію навіть при вологій погоді та кратність обробок до 3-ох разів. Крім захисту овочевих культур і винограду Юнкер, ЗП можна застосовувати на ріпаку та соняшнику від пероноспорозу і альтернаріозу, а також і на хвойних культурах (ялина, ялиця, модрина) проти таких захворювань, як Шюте, всихання гілок, альтернаріоз.

 

 

Всі фунгіциди компанії Agrosfera не мають фітотоксичності та не шкодять рослинам при використанні в рекомендованих дозах.

 
-->
ЗАВАНТАЖИТИ МОБІЛЬНИЙ ДОДАТОК
Перейти на сайт