0 товаров.
0 800 20-42-42 горячая линия и консультации 9:00 - 18:00
выходные дни: суббота - воскресенье
Сравнение:

Шкодочинність льодяної кірки та методи боротьби з нею на посівах озимих

    Періодично в зимовий період по території України бувають часті зміни погодних факторів, випадіння снігу та дощу ,так і довготривалі  відлиги з туманами. Зараз більша частина  полів озимих  мають сніговий покрив, який захищає посіви від негативної дії морозів на культури. Але з різкими підвищеннями чи зниженнями  температури повітря можливе поступове танення снігу та його замерзання як в товщі снігу  так і на поверхні грунту, що в свою чергу призводить до утворення  різних видів небажаних факторів таких як снігова або льодова кірки. 

      Як правило шкодочинність снігової або льодової кірки полягає в порушенні газообміну, тобто слабкому надхоженні кисню  та вуглекислоти з повітря до листків рослин через шар льоду, що в подальшому може призвести до пониження  життєздатності рослин, зрідженості посіву. Адже відомо, що однією з  складових одержання гарної врожайності культури є збереження оптимальної густоти стояння рослин на час  її збирання. Буває таке, що кірка сходить під дією сонячних променів та буває й таке, що посіви гинуть.

 

Тому, аграріям вклавши багато праці та значних коштів в посіви озимих доводиться швидко приймати ефективні та рішення в подоланні  проблеми розвитку кірки на посівах озимих.

 

 

 

Одними з простих і доступних  агротехнічних заходів, яким можна частково попередити  негативну дію кірки на посіви озимих  - це:

 

1. Застосування кільчасто – шпорових котків або ротаційних борін при умові не занадто товстого шару льоду, адже великими уламками можна додатково пошкодити рослини.

2. Шляхом розкидання на поверхні поля попелу, торфу чи перегною, що  прискорить розтавання снігу вкінці зими.

3. Щоб сприяти таненню снігу та льоду можна застосувати розкидання мінеральних добрив, таких як калійна сіль чи аміачну селітру, але при умові, що товщина снігу не більше 10 см.

 

 

Оптимальним рішенням для  зняття стресу від перезимівлі озимих у весняний період  та швидкому відновленню житттездатності рослин доцільно застосувати в бакових сумішах з внесенням на полях гербіцидів та фунгіцидів регуляторів росту від компанії Agrosfera. Саме Енергія Фреш в кількості 0,5-1,0 кг/га, Універсал Фреш  0,5-1,0 кг/га та Фосфор Фреш 0,5-1,0 кг /га.

 

-->
ЗАВАНТАЖИТИ МОБІЛЬНИЙ ДОДАТОК
Перейти на сайт