0 товаров.
0 800 20-42-42 горячая линия и консультации 9:00 - 18:00
выходные дни: суббота - воскресенье
Сравнение:

Переваги органо-силіконових поверхнево-активних речовин

ПАР (поверхнево-активні речовини) - велика група сполук, різних за своєю структурою, що належать до різних класів речовин. ПАР адсорбуються на поверхні розділу фаз, знижуючи тим самим поверхневий натяг.
 

Поверхнево-активні речовини вже досить давно використовуються в сільському господарстві. Усім відомі поширені препарати на основі етоксилату ізодецилового спирту (Флокс), що застосовуються з гербіцидами на основі сульфонілсечовин (МеркурійГурон  та інші). Крім того, є ряд препаратів, для яких виробники розробили спеціалізовані ад’юванти, але це лише один аспект їх застосування.

Так, більшість рідких препаративних форм засобів захисту рослин містять в своєму складі ПАР, які допомагають утворювати стійкі суміші речовин, що зазвичай не змішуються, створюючи ефект розчинення, вони також забезпечують кращу дієвість препаратів (Вулкан ПлюсДелітНікоміл та інші). За сприятливої температури та вологості на момент застосування препаратів цього буває достатньо, але за екстремальних умов (посуха, спека) бур’яни застосовують захисні механізми – восковий наліт, сповільнений сокорух, орієнтація листків під гострим кутом до прямих сонячних променів, що успішно убезпечує їх не лише від примх погоди, а й від дії гербіцидів. Багатьом знайома картина на полі, коли після обробки гербіцидом на тлі масово загиблих бур’янів окремі види залишаються майже неушкодженими – це відбувається не через їх стійкість до діючої речовини, а через те, що в організм рослини потрапила недостатня її кількість – робочий розчин стікає з листка, майже не проникаючи в середину рослини. Лобода біла, амброзія, ваточник сирійський, гірчак рожевий часто виявляються «не по зубам» навіть найбільш досконалим гербіцидним композиціям.

 

Тому, для цієї та подібних ситуацій, коли традиційні ПАР не можуть виконати свої основні задачі, компанія Agrosfera представляє два ад’юванта, що відносяться до нового класу органо-силіконових поверхнево-активних речовин – Флокс Експерт, з діючою речовиною поліефір трисилоксан та Флокс Профі на основі поліефіру полісилоксану. Названі препарати не лише виконують традиційні для ПАР задачі, а саме забезпечення покриття та проникнення пестициду через восковий шар листка, але мають низку інших корисних властивостей, що суттєво підвищують ефективність застосування пестицидів в рослинництві.

 

Зокрема, на відміну від спеціалізованих ПАР, вони є універсальними, та можуть застосовуватись з різними формуляціями та класами хімічних речовин – гербіцидами, фунгіцидами, інсектицидами, регуляторами росту, мікродобривами. Флокс Експерт застосовується з гліфосатом, сульфонілсечовинами, синтетичними ауксинами, інсектицидами, органічними і не органічними фунгіцидами, десикантами у формі змочуваних порошків, розчинних та водно-дисперсних гранул, водних розчинів, концентратів суспензій (АболірАпачВулкан ПлюсГуронДікам ПлюсЕфесКанцлерКрейсерЛегіонМеркурійФутуринАльтексДестройІн СетРіфосАрбалетКорнетРетардинФорсажЮнкерВезувій) в розчинах, що мають рН від 6,5 до 7,5.
 

В умовах низького вологозабезпечення гірше працюють ґрунтові гербіциди, Флокс Профі захищає від передчасного розкладання ультрафіолетом та зв'язує ґрунтовий гербіцид з ґрунтовою вологою та крім вище вказаних, також працює з як ґрунтовими гербіцидами так і з пестицидами на основі олійних препаративних форм (ДелітЕкстремКорветНікомілПропозитРейтарСуламТайфунБалістаРетардин EWЮпітер) в більш широкому діапазоні рН – від 6,0 до 8,0.

 

Дію цих та інших видів ад’ювантів всі зацікавлені можуть побачити у ролику на YouTube каналі Agrosfera.

 

Ще однією перевагою нових ПАР є те, що на відміну від ад’ювантів на основі спиртів, вони не роз’їдають восковий наліт на листках, а забезпечують більш швидке проникнення в тканини рослин через мікропори, зберігаючи природний захист. Ця особливість стане в нагоді за обробки фунгіцидами, інсектицидами, регуляторами росту та мікродобривами деяких сільгоспкультур, зокрема буряків, ріпаку, гороху, цибулі, часнику та інших рослин, що мають гладке листя та значний восковий наліт. Завдяки своїм «суперпоширюючим» властивостям вони створюють однорідну плівку на поверхні рослин, тим самим забезпечуючи максимальне покриття та утримання контактних препаратів та максимальне проникнення системних. Така властивість дозволяє працювати засобами захисту рослин мінімальними нормами застосування, не знижуючи їх ефективності. Важливо, що цього ефекту вдається досягти за дуже незначних норм застосування – від 15 мл на 100 л робочого розчину.

 

Геннадій Підпальний, науковий співробітник з агрономії компанії Agrosfera.

 

Замовити товар та отримати кваліфіковану консультацію можна за телефоном гарячої лінії: 0 800 20 42 42 або на нашому сайті.

 
-->
ЗАВАНТАЖИТИ МОБІЛЬНИЙ ДОДАТОК
Перейти на сайт