0 товаров.
0 800 20-42-42 горячая линия и консультации 9:00 - 18:00
выходные дни: суббота - воскресенье
Сравнение:

Якісний протруйник – міцний фундамент майбутнього урожаю

 

Наріжним каменем захисту всіх сільськогосподарських культур є передпосівна обробка насіння. Найбільш вимогливими в цьому плані є озимі зернові культури – ячмінь та пшениця, особливо в останні роки, коли в зимовий період часті відлиги сприяють розвитку як кореневих так і листових інфекцій, саме тому так важливо не помилитись у виборі протруйника насіння. Основною задачею протруєння насіння є забезпечення появи здорових сходів.  Без протруєння втрати починаються практично відразу з моменту потрапляння насіння в ґрунт. Їх спричиняють плісняві та дріжджові гриби, збудники бактеріозів, з моменту проростання до них додаються збудники кореневих гнилей (пітіозної, гельмінтоспоріозної та фузаріозної) та ґрунтові шкідники (дротяники, личинки хрущів, озимої підгризаючої совки та інші).

 

corp.localdocАгросфераМаркетингОбщие документыМаркетингСМИСтатьи_2021АвгустФармер.pngМінімальний захист насіння забезпечують протруйники на основі тебуконазолу  (Кольчуга Плюс®), вони добре контролюють збудників сажок (твердої та летючої), частково пліснявіння насіння та гельмінтоспоріозну і фузаріозну кореневі гнилі. Дещо кращу дію на цих збудників та більш ефективний захист від хвороб сходів забезпечить Томагавк®, що крім тебуконазолу містить  флутріафол – один з найбільш системних триазолів. Підсилити дію тебуконазолу на пліснявіння та кореневі гнилі можна, додаючи в бакову суміш карбендазим (Форсаж®), така композиція є бюджетним варіантом захисту насіння від широкого спектру хвороб. Компанія Agrosfera рекомендує застосовувати ці препарати за ранніх термінів сівби та оптимальної вологозабезпеченості ґрунту.

 

Попри високу ефективність тебуконазолу, він має і свої недоліки, а саме ретардантну дію, внаслідок якої коротшає колеоптиль - перший  листок злаків, що не має листової пластинки і являє собою замкнуту трубку. У ньому знаходиться молодий проросток і конус наростання стебла, які він захищає від пошкоджень. В нормальному стані, після проростання зернівки, він пробиває ґрунт твердою верхівкою, яка потім розривається, і з вершини колеоптиля виходить наступний листок. Але після обробки тебуконазолом це відбувається ще під землею, після чого ніжний проросток травмується часточками ґрунту та може інфікуватись збудниками хвороб, що знаходяться в ґрунті та на пожнивних рештках.

 

corp.localdocАгросфераМаркетингОбщие документыМаркетингСМИСтатьи_2021АвгустФармер.pngВраховуючи це, для обробки насіння зернових колосових компанія Agrosfera пропонує препарат власної розробки: Галеон®, який позбавлений недоліків попередніх препаратів та має всі  властивості, характерні для сучасного фунгіцидного протруйника:

 

  • Високу ефективність проти збудників хвороб, стійких до традиційних протруйників;

  • Повний контроль сажкових хвороб та відсутність ретардантної дії, що особливо актуально в умовах дефіциту вологи та сівби після збирання пізніх культур;

  • Захист від всіх поширених грибних хвороб насіння, сходів, та спектру кореневих гнилей, враховуючи пітіозну;

  • Забезпечує появу сходів на 1-2 дні раніше контролю.

 

Крім цього, діючі речовини препарату сприяють ефективному та раціональному засвоєнню води та поживних речовин з ґрунту і добрив, забезпечуючи дружні та швидкі сходи навіть за несприятливих погодних умов.

 

В разі, якщо сівба проводиться по стерньових попередниках, слід додавати в бакову суміш інсектицидний протруйник Ін Сет SC®.

 

Двокомпонентний фунгіцидний протруйник Галеон® рекомендовано для вирощування озимих пшениці та ячменю за інтенсивною технологією.

 

corp.localdocАгросфераМаркетингОбщие документыМаркетингСМИСтатьи_2021АвгустФармер.pngЩе одна розробка Компанії – препарат Пентафорс 322 FS® - єдиний на ринку України п’ятикомпонентний фунгіцидний та інсектицидний протруйник контактної та системної дії, що захищає посіви від комплексу біотичних чинників: грибних, вірусних та бактеріальних хвороб, ґрунтових, сисних та листоїдних шкідників. Поєднання компонентів з різних хімічних груп запобігає появі резистентних видів. Використання протруйника Пентафорс 322 FS® на насіннєвих посівах та посівах по стерньових попередниках забезпечить максимальне збереження сходів та, в кінцевому підсумку, якісну насіннєву та товарну продукцію.

 

corp.localdocАгросфераМаркетингОбщие документыМаркетингСМИСтатьи_2021АвгустФармер.pngВраховуючи непередбачувані погодні умови та наявність вологи в ґрунті в період сівби, та зміщення строків сівби на більш пізні, своєї актуальності не втрачає і провірений часом протруйник Гранівіт®. Це системно-контактний препарат, діючі речовини якого мають тривалу дію та забезпечують стовідсотковий (за умов правильного застосування) захист від летючої, твердої та інших сажок, пліснявіння та фузаріозної і гельмінтоспоріозної кореневих гнилей. Але є і інші властивості, завдяки яким він є затребуваним: за сівби на велику глибину та в пізні строки,  завдяки карбоксину,- одному із складових препарату, підвищується схожість та енергія проростання насіння. В той же час, інший складник, тирам, завдяки своїй контактній дії, довгий час захищає насіння від ґрунтових інфекцій якщо висів проводиться в сухий ґрунт.

 

 

 

Геннадій Підпальний, науковий співробітник з агнономії Компанії Agrosfera.

 
-->
ЗАВАНТАЖИТИ МОБІЛЬНИЙ ДОДАТОК
Перейти на сайт