0 товаров.
0 800 20-42-42 горячая линия и консультации 9:00 - 18:00
выходные дни: суббота - воскресенье
Сравнение:

Для чого вони потрібні - регулятори росту рослин, а зокрема ауксини?

Регулятори росту знаходять все більше застосування в сучасних технологіях виробництва продукції рослинництва, які у невеликих нормах активно впливають на обмін речовин рослин, викликаючи стимуляцію або пригнічення їх росту і морфогенезу.

 

До регуляторів росту рослин належать фітогормони: ауксини, гібереліни, цитокініни та ін.

 

Фітогормони - сполуки з допомогою яких здійснюється взаємодія клітин, тканин і органів і які необхідні для запуску і регуляції фізіологічних і морфогенетичних програм рослин.

Серед перелічених розглянемо ауксини, які стануть вам в нагоді найближчим часом.

 

Ауксини (від грецького аuxein - збільшуватись, рости) - група фітогормонів, які регулюють процеси поділу та розтягування клітин, сприяють формуванню коренів. Ауксини виробляються і накопичуються у конусах наростання пагона і кореня, тобто в тих місцях, де клітини особливо швидко діляться. 

 

Ауксини мають свої фізіологічні функції і впливають на формування провідних пучків, що обумовлює утворення коренів та бічних корінців. Утворення бічних корінців є наслідком активізації ауксинами поділу клітин. Вторинне ж потовщення кореня регулюється ауксинами спільно з цитокінінами. Ауксини регулюють транспорт і розподіл поживних речовин у рослині.

 

З ауксинів, поширеною в рослинах є індол-3-оцтова кислота. 

 

Однак цей ауксини застосовується в сільському господарстві значно рідше, ніж такі синтетичні ауксини, як індолілмасляна кислота та нафтілоцтова кислота. Справа в тому, що індол-3-оцтова кислота під дією ферментів рослини безперервно руйнується, тоді як синтетичні з'єднання не схильні до ферментативного руйнування, і тому їх малі дози здатні викликати помітний і довготривалий ефект. 

 

Індолілмасляна кислота – синтетичний ауксин, який відповідає за ріст і розвиток кореневої системи або ще, як його називають гормон стимулюючого коренеутворення у рослин. На основі даної речовини компанія Agrosfera виробляє популярний серед аграріїв препарат Енергія Фреш з нормою витрати 0,5-1,0 кг на 1га

 

Даний регулятор росту буде вам необхідним на початку вегетації таких ярих культур, як соняшник та кукурудза. Це ті культури на яких використовують ґрунтові гербіциди, які в деяких моментах (надмірні опади) промиваються, що у свою чергу негативно відображається на рості рослин. Енергія Фреш нівілює фітотоксичність та впливає на відновлення розвитку і росту кореневої системи.

 

До складу регулятора росту входить азот, фосфор і калій - важливі елементи для регулювання процесів живлення, фотосинтезу та обміну речовин у листі рослин.

 

Також Енергія Фреш сприяє кращому засвоєнню поживних речовин з ґрунту, за рахунок розвитку кореневої системи і тим самим активізує ростові процеси та розвиток рослин (кукурудза та соняшник). 

 

Даний препарат можна поєднувати в бакових сумішах з фунгіцидами інсектицидами та мікродобривами, зокрема Фосфор Фреш, Універсал Фреш.

 

Не забуваємо, що застосування регуляторів росту та мікродобрив рекомендується від + 10°С.

-->
ЗАВАНТАЖИТИ МОБІЛЬНИЙ ДОДАТОК
Перейти на сайт