0 товаров.
0 800 20-42-42 горячая линия и консультации 9:00 - 18:00
выходные дни: суббота - воскресенье
Сравнение:

Снігова пліснява (Тифулез) озимого ріпаку

Хвороба проявляється рано навесні при сходженні снігового покриву у вигляді біло -сірого до рожевого нальоту, на поверхні якого формуються темно-коричневі, чорні склероції. Відмирають уражені листя, загниває розетка листя, що призводить до загибелі рослин ріпаку. Сприяють розвитку снігової плісняви ​​- високі для зими температури, часті відлиги.
 

Найпростіший та  дешевий спосіб підлікувати рослини озимого ріпаку - це обробка препаратом  фунгіцидом Форсаж (карбендазим, 500 г/л)  у нормі 0,6 л/га.
 

Карбендазим - діюча речовина пестицидів з класу бензимідазолів, один з перших системних фунгіцидів, який використовується  в даний час. Ефективний у боротьбі з рядом грибкових захворювань, в першу чергу -  септоріоз, плісняви, борошниста роса. Препарат починає працювати від + 10 градусів. Тому обробку рослин озимого ріпаку необхідно проводити як тільки з'явиться можливість виїхати обприскувачев в поле.

 

Особливо необхідно звернути увагу на те, що карбендазим в кислому середовищі стабільний, а в лужному швидко руйнується, утворюючи водорозчинні солі, наприклад, фосфат карбендазима.

 

Простий спосіб зменшити рН води - це додати 1,2 л на 1000 л води столового 9% оцту або сульфату магнію - 100 кг на 1000 л води. І перший і другий способи зменшать показник рН на одну одиницю.

 

 

Науковий співробітник з агрономії компанії Агросфера І. Шаблико

 

Купити фунгіцид для ріпаку від снігової плісняви можна на сайті► або за телефоном 0 800 20 42 42 (безкоштовні дзвінки)

 
 
-->
ЗАВАНТАЖИТИ МОБІЛЬНИЙ ДОДАТОК
Перейти на сайт