0 товаров.
0 800 20-42-42 горячая линия и консультации 9:00 - 18:00
выходные дни: суббота - воскресенье
Сравнение:

Відсутність снігового покриву на озимій пшениці, чого чекати?

Якщо не має снігу і є коливання температури,  що буде з посівами озимих? Це питання цікавить аграріїв у всіх областях України.
 


Хоча озима пшениця досить холодостійка культура, але є моменти!

 

Цьогорічна зима не радує нас снігом, а також і коливанням температур. Але ще попереду місяць зими і все ще може бути. Відсутність снігового покриву може негативно вплинути на посіви при різкому пониженні температур.

Взимку зимостійкі сорти пшениць можуть витримати зниження температури на глибині вузла кущіння до ‑19-20°С, а незагартовані з осені рослини, що є у більшості випадку в областях у разі різкого похолодання (приморозки мінус 6-10°С) можуть пошкоджуватися.

Якщо буде шар снігу 10 см і більше то він повністю захистить рослини від вимерзання навіть за 25°С морозу. За наявності шару снігу тільки 2 см озима пшениця здатна витримувати зниження температури повітря до ‑20°С. Температура в зоні вузла кущіння при цьому буде становити мінус 15-18°С.

Перерослі рослини, що є зараз на полях України і на яких сформувалося по 5-6 пагонів, нестійкі до низьких температур. Їх стійкість до таких температур зменшиться в кінці зими. В цей період озима пшениця може загинути навіть від невеликих морозів (мінус 6-8оС).
 

На даний час слід проводити огляд посівів та чекати весни. В кінці лютого варто зробити підрахунок життєздатних рослин і, залежно від їх стану приймати рішення про доцільність проведення азотного живлення для одержання запланованого врожаю.

 

І ще один момент, якщо на весні у вас в полі задовільний стан посіву (слаборозвинений),  рекомендуємо при перших ознаках відновлення вегетації (+5-7оС) провести позакореневе підживлення мікродобривом Фосфор Фреш (2,0 кг/га) в суміші з карбамідом (7-10 кг/га). Ця комбінація прискорить розвиток рослин та формування потужної кореневої системи. 

-->
ЗАВАНТАЖИТИ МОБІЛЬНИЙ ДОДАТОК
Перейти на сайт