0 товаров.
0 800 20-42-42 горячая линия и консультации 9:00 - 18:00
выходные дни: суббота - воскресенье
Сравнение:

Як перезимують пшениця та ячмінь цієї зими?

Як перезимують пшениця та ячмінь цієї зими? 
Досить актуальне питання.

Адже, від того, як рослина «переживе» зиму, залежить її подальший, ріст, розвиток і здатність давати хороший якісний урожай.
 

От зараз ми можемо поговорити про це. Оскільки аграрії і ми як компанія зробили все що від нас залежить, а саме захистили посіви від хвороб, шкідників і бур’янів використовуючи препарати (ТомагавкКольчуга ПлюсПентафорсІн СетГалеонРіфосАльтексДестройМеркурійГуронКорвет, а також застосовували мікродобрива Енергія ФрешФосфор ФрешКалій ФрешУніверсал Фреш), що сприяли кращому розвитку кореневої системи та нагромадженню поживних речовин (цукрів) для перезимівлі культур.

 

Ми допомогли рослинам, а тепер природа ще сама коригує деякі моменти, тобто готує їх до зими або ж можна сказати «загартовує». В цей період (листопад-грудень місяць) у рослинах проходить комплекс багатьох складних біохімічних процесів, що допомагають їм успішно перезимувати.
 

Так, загартування озимих зернових відбувається у дві фази:
 

І фаза – розпочинається зараз з початку листопада місяця. Зниження температури повітря у день (до +6-8С) та низькі нічні температури (0-+4С) сприяють проходженню першої фази загартування озимих культур.

У першій фазі завдяки фотосинтезу в умовах сонячних та теплих днів у вузлах кущіння нагромаджуються вуглеводи та амінокислоти, які за нічної температури від 0°С до 4°С практично не витрачаються, як на ріст рослин, так і на процеси їхнього дихання. Внаслідок щоденного збільшення вмісту цукрів, який під кінець загартування досягає у вузлах кущіння до 30%, рослини здатні витримувати зниження температури на глибині залягання вузла кущіння до -12°С. Для проходження першого етапу загартування достатньо одного тижня.

Ясна річ, що погодні умови далеко не завжди дозволяють рослинам максимально ефективно підготуватись до зими (похмура погода зменшує зимостійкість).
 

ІІ фаза ‑ відбувається при легких заморозках (до -5 °С). Тут відбувається обезводнення клітин, у яких підвищується концентрація розчинних цукрів, зменшується вміст вільної води, яка легко замерзає, та підвищується вміст зв’язаної води, котра замерзає лише за дуже низької температури. Для проходження другої фази рослинам потрібен тритижневий строк.

Пройшовши всі підготовки до зими, рослини стають ще стійкішими проти низьких температур: пшениця витримує зниження температури біля вузла кущіння до -18-20°С, жито озиме — до -23-24°С, ячмінь озимий — до -14-15°С.
 

Тому ефективна співпраця агронома з рослиною, а рослини з природою завжди дає позитивний результат.

 

Олександр Майструк, науковий співробітник з агрономії компанії Agrosfera.

Замовити товар та отримати кваліфіковану консультацію можна за телефоном гарячої лінії 0 800 20 42 42
або на 
сайті.

-->
ЗАВАНТАЖИТИ МОБІЛЬНИЙ ДОДАТОК
Перейти на сайт