0 товаров.
0 800 20-42-42 горячая линия и консультации 9:00 - 18:00
выходные дни: суббота - воскресенье
Сравнение:

Як підібрати необхідний фунгіцид для захисту озимої пшениці?

Наявність в компанії Аgrosfera фунгіцидів із різними властивостями дає змогу досить гнучко підходити до фунгіцидного захисту пшениці. Але це один момент, і не варто забувати про хвороби.
 

Особливістю розвитку хвороб є те, що вони мають прихований період розвитку, коли зараження вже відбулося, а перші візуальні симптоми ще неможливо помітити. Крім того, прихований період розвитку й початок спороношення патогенних грибів може залежати від погодних умов. Також на розвиток хвороби ще впливає стійкість сортів, загущення посівів, наявність джерел інфекції в ґрунті, та сусідніх полях.
 

Тому для обрання правильної стратегії захисту, великого значення набуває регулярний моніторинг стану посівів та погодних умов, уміння правильно визначити хворобу за перших її симптомів, знання особливостей розвитку хвороб та їхню шкодочинність на різних етапах розвитку рослини.
 

Основними хворобами, які найчастіше вражають листковий апарат та можуть значно вплинути на формування майбутнього врожаю озимої пшениці, є септоріоз, борошниста роса, бура, жовта та стеблова іржа, піренофороз, темно-бура плямистість, фузаріоз.
 

Так, якщо весною на полі у фазі кущення пшениці з’явилися ознаки септоріозу, то для боротьби у цей період буде достатньо використання препарату з класу триазолів Корнет, КС або Ретардин, ЕВ. Якщо у цей період спостерігається наявність ще й борошнистої роси, то варто застосувати бакову суміш з препаратів Корнет, КС + Фосаж, КС.

Коли ураженість хворобами складається таким чином, що слід очікувати розповсюдження і перезараження рослин у фазу виходу в трубку до прапорцевого листка, то тут найбільш ефективним буде використання препарату з трансламінарною дією Арбалет, КС. Препарат покриває рослину захисною оболонкою, не даючи спорам проникнути в тканини рослини, знищуючи їх.
 

Якщо прогнозується ураженість колоса фузаріозом, то економічно доцільно у фазу початок цвітіння озимої пшениці застосувати Ретардин, ЕВТим самим, ми ще захистимо від плямистостей прапорцевий листок, який як і колос, в період формування зерна відповідає за врожай.
 

Таким чином, при виборі необхідного фунгіциду слід враховувати інтенсивність та прогноз розвитку хвороб, видовий склад збудників, метеорологічні показники, генетична стійкість сорту.

 

Олександр Майструк, науковий співробітник з агрономії компанії Agrosfera.

Замовити товар та отримати кваліфіковану консультацію можна за телефоном гарячої лінії 0 800 20 42 42
або на 
сайті.

 
-->
ЗАВАНТАЖИТИ МОБІЛЬНИЙ ДОДАТОК
Перейти на сайт