0 товаров.
0 800 20-42-42 горячая линия и консультации 9:00 - 18:00
выходные дни: суббота - воскресенье
Сравнение:

Як збільшити ефективність засобів захисту рослин та зменшити їх витрати?

Цей сезон видався не простим для агрономів. Але все ж таки збір урожаю йде на всю по всій території України. Вже в який раз доведено за допомогою компаній таких, як Agrosfera, господарства змогли виростити урожай при більшій ефективності з меншими витратами.
 

Як?
 

А доволі просто та ефективно. Зараз більшість фермерів, щоб здешевити собівартість продукції не застосовують ПАР (поверхнево активні речовини). Але це не правильно, при застосуванні ПАР і ЗЗР (засоби захисту рослин), можна значно зменшити на 10-20% застосування діючої речовини й тим самим збільшити їх ефективність дії.

Тому завдяки інноваційним ПАР компанії Agrosfera можна досягнути таких результатів.

Зараз ми їх розглянемо, як використовувалися наші препарати в польових умовах і які були досягнення.

Для тих, хто сіяв цієї весни кукурудзу зіткнулись з несприятливими погодними умовами, які серйозні вплинули на посіви. Так застосування ґрунтових гербіцидів в різних умовах можуть впливати на рослини. Для суттєвого покращення таких негативних чинників було використано ПАР Флокс® Профі.

Завдяки своїй формуляції Флокс® Профі забезпечив рівномірне розподілення на посівах кукурудзи ґрунтового гербіциду Екстрем® у верхньому шарі ґрунту і запобіг їх промиванню нижче 5 см, тим самим концентрація гербіциду не впливала на насіння, і як результат — рівномірні та здорові сходи культурних рослин були забезпеченні. Також використання ПАР дозволило знизити норму гербіциду (замість планованих 2,2 л/га застосовано 2,0 л/га) в середньому на 10%, що позитивно відобразилось на ефективності та собівартості.

Поле чисте, ви бачите результат на фото.

Флокс® Профі – це органо-силіконовий ПАР (поліефір полісилоксан), який знижує поверхневий натяг водних бакових сумішей, ніж це досягається при використанні звичайних поверхнево-активних речовин. Також даний ПАР забезпечує захист від розкладання ультрафіолетом, він утримає гербіцид у верхньому шарі ґрунту (зв’язується з ґрунтовою вологою), що не дасть промитись у зону залягання насіння, а також допоможе запобігти проростанню бур’янів, зменшити фітотоксичність. та ще, вимивання гербіциду з верхнього шару ґрунту призводить до зменшення його концентрації та зменшується його ефективність проти бур’янів. Щоб не було фітотоксичності агрономи зменшують норму, але низькі норми призводять до виникнення резистентності бур’янів і як наслідок зменшення ефективності гербіцидів. Тому, застосування Флокс® Профі усуває ці моменти.

Рекомендована норма Флокс® Профі в даному випадку склала 150 г/га на 250 л/га води. Норма препарату може коливатися, все залежить від ґрунту та погодних умов і складатиме від 100 до 200 г/га.

Також даний прилипач можна застосовувати й з післясходовими гербіцидами на посівах різних культур. Зокрема було використано Флокс® Профі (100 г/га) з препаратом Меркурій® (40 г/га) на посівах соняшнику стійкого до діючої речовини трибенурон-метил.

На фото ви бачите покриття препаратом бур’янів амброзії, проса волосовидного та ін. В даному випадку Флокс® Профі на відміну від інших ПАР забезпечив не лише рівномірне покриття, а й швидке проникнення препарату в бур’яни.

У більшості випадків для проведення якісного застосування страхових гербіцидів, фунгіцидів, інсектицидів та мікродобрив незамінним буде Флокс® Експерт, органо-силіконовий прилипач. ПАР на основі поліефіру трисилоксану, який сприяє кращому проникненню і змочуванню поверхні листа.

В даному випадку на посіві кукурудзи з мікродобривами Універсал Фреш® 1,0 кг/га + Цинк Маджестик® 1,0 л/га в фазу 6-9 листків було застосовано Флокс Експерт в нормі 100 г/га на 200 л/га робочого розчину.

Завдяки своїм особливостям Флокс® Експерт створює однорідну плівку на поверхні рослин, що зменшує поверхневий натяг робочого розчину. За рахунок цього, розчин краще поглинається рослиною і тим самим прискорює швидкість дії та поліпшує ефективність обробки рослини. А також ще підвищує системність препаратів та стійкість до змивання опадами.

Флокс® Експерт став незамінним та популярним серед більшості аграрних підприємств, а саме через його швидкість роботи та зменшення норми витрати агрохімікатів.

Цього річ також було застосовано прилипач Флокс® Експерт при десикації озимого ріпаку. Для проведення якісної десикації не достатньо використовувати лише діючу речовину дикват. Оскільки її застосування не гарантує рівномірне покриття та швидкість сушіння, і як результат — поле місцями висушене, а інша частина може бути зеленкуватою.

Тому в даній ситуації, слід використовувати у комплексі з діючою речовиною - дикватом (Везувій®) ПАР Флокс® Експерт, а норма його використання 50 мл на 100 літрів робочого розчину. Цей прилипач допоможе краплинам десиканту моментально покрити всю поверхню листка, оскільки діюча речовина дикват є контактною і не в змозі ідеально покрити поверхню рослин озимого ріпаку.

Завдяки такому синергізму було зменшено норму десиканту до 15% і прискорено процес підсушування до 20%. Рекомендована норма препарату Везувій® при десикації озимого ріпаку склала 2,6 л/га замість традиційних 3,0 л/га та Флокс® Експерт 100 г/га. Строк очікування до збирання врожаю склав 5 днів.

На кінець хочу добавити, головним козирем інноваційних ПАР компанії Agrosfera є те, що відмінністю їх від ад’ювантів на спиртовій основі, вони не руйнують захисний (восковий) шар на листках, а забезпечують швидше проникнення в рослини через мікропори, не руйнуючи природний захист. Ця властивість є важливою за обробки, як інсектицидами так і фунгіцидами, регуляторами росту та мікродобривами окремих сільськогосподарських культур, а саме: ріпаку, цукрових буряків, гороху, цибулі та других культур, що мають гладеньке листя та немалий восковий шар. Завдяки цим особливостям органо-силіконові ПАР забезпечують максимальне покриття та утримання контактних пестицидів і повне проникнення системних. І цим самим ми можемо робити обробки препаратами мінімальними нормами, не зменшуючи їх ефективності. Таку ефективність можна досягти за невеликих норм використання – від 15 мл на 100 літрів робочого розчину. Органо-силіконові препарати Флокс® Експерт та Флокс® Профі стабільні при pH = 6,5-7,5, але швидко розкладаються в кислотних та лужних середовищах.

Також, дію цих та інших видів ПАР можна переглянути у ролику на каналі Agrosfera в YouTube.

 

 

Олександр Майструк, науковий співробітник з агрономії компанії Agrosfera.

Замовити товар та отримати кваліфіковану консультацію можна за телефоном гарячої лінії 0 800 20 42 42
або на сайті.

-->
ЗАВАНТАЖИТИ МОБІЛЬНИЙ ДОДАТОК
Перейти на сайт