0 товаров.
0 800 20-42-42 горячая линия и консультации 9:00 - 18:00
выходные дни: суббота - воскресенье
Сравнение:

Злакова муха у посівах озимих зернових

Злакові мухи та їх личинки проникають в середину стебла і лише личинки гессенської мухи та зеленоглазки наносять шкоду з зовнішньої сторони.

На тривалість шкодочинності на полях для злакових мух відіграє погода, адже вони мають свої температурні межі. Через зміни температури повітря вони набагато довше шкодять рослинам, так як звикають до цих перепадів. Проблемою у боротьбі зі злаковими мухами є те, що різні види проявляються в різний період, тому боротьба з ними проходить на протязі осінньої вегетації. Наприклад, в злакових мух та опімози відкладання яєць розпочинається на початку жовтня з приходом холодної погоди, тому що в серпні через жарку погоду вони просто гинуть.

 

Основними методами боротьби зі злаковою мухою є:

  • Агротехнічні заходи - передпосівний обробіток ґрунту, визначення строків сівби, дотримання оптимальних норм висіву.
  • Вибір попередника.
  • Підготовка посівного матеріалу – протруєння інсектицидами.
  • Хімічні заходи – крайові та повні обробки посівів інсектицидами восени.

Для того, щоб зрозуміти коли потрібно розпочинати обробку проти шкідників, необхідно виїхати на поле та виявити літ злакових мух, але якщо льоту не має або ж прогнозується, тоді можна провести профілактичну обробку від фази трьох листків.

З інсектицидних препаратів перетроїди – діють при максимальних нормах, але на декілька днів, а щодо фосфорорганічних пестицидів – їх вистачає на 20 діб, тому їх використовувати по конкретиці при великій кількості мух.

Обприскування доцільно здійснювати, якщо на 100 помахів сачком відловлюють 30-50 мух, або коли за масового їхнього льоту виявляють 5-10% пошкоджених личинками стебел.

 

Ефективними препарати компанії Agrosfera проти злакових мух є Дестрой, КС (0,1-0,15 л/га), Ріфос, КЕ (0,8-1,0 л/га), Ін Сет, ВГ (0,05-0,07 кг/га).

Отже, дотримання вимог технології вирощування озимої пшениці в осінній період забезпечить посіви сприятливими умовами для перезимівлі.

-->
ЗАВАНТАЖИТИ МОБІЛЬНИЙ ДОДАТОК
Перейти на сайт