0 товаров.
0 800 20-42-42 гаряча лінія та консультації 9:00 - 18:00
вихідні дні: субота - неділя
Сравнение:

Біла гниль соняшнику, причини, методи контролю

На полях Вінницької області виявлено прояви білої гнилі соняшника 

 

Цією хворобою (біла гниль або склеротиніоз) соняшник уражується впродовж всієї вегетації. Спочатку хвороба проявляється у вигляді пліснявіння насіння і проростків. На проростках з’являються бурі плями. При ураженні кореневої системи молоді рослини у фази сім’ядольних і 1-2 пари справжніх листків лягають на поверхню грунту, покриваються білим нальотом, в суху – в’януть і відмирають.

 

 

В даному випадку, що ви бачите на фото хворобою було уражено стебла дорослих рослин.

 

На дорослих рослинах стеблова форма проявляється у вигляді буровато-коричневих плям, тканина у місцях ураження руйнується, провідні пучки оголюються, серцевина стебла всихає, у порожнині утворюються численні склероції чорного кольору, щільної консистенції і різні за формою 2-7 мм, які зимують в ґрунті на глибині до 5 см.

 

 

 

Уражені тканини стебла руйнуються і рослина всихає та надламується.

 

 

Отже, в даному випадку є ураження стебла білою гниллю. Тому, з огляду на це можна сказати, що основною проблемою в кожному господарстві України – це недотримання сівозміни, оскільки джерелом інфекції є склероції і грибниця на уражених рештках в ґрунті, які зберігають свою життєздатність до 7-10 років. І ще по вегетації можливо не вносилися фунгіциди за рахунок того що візуально не спостерігали прояви хвороби на стеблі.

 

Як вже говорилося, основним заходом захисту  соняшника від білої гнилі є дотримання сівозміни та застосування фунгіциду Арбалет, КС – 0,6-1,0 л/га.

 

 

Купити фунгіцид системної дії Арбалет, КС  можна на сайті

 

-->
ЗАВАНТАЖИТИ МОБІЛЬНИЙ ДОДАТОК
Перейти на сайт