0 товаров.
0 800 20-42-42 гаряча лінія та консультації 9:00 - 18:00
вихідні дні: субота - неділя
Сравнение:

Ґрунтові гербіциди - надійна система захисту

Відомо, що надійним захистом сходів сільськогосподарських культур від бур’янів є проведення заходів із застосуванням ґрунтових гербіцидів.

 

Чи дійсно ґрунтові гербіциди є надійним захистом?

 

По-перше, в шарі ґрунту 5-7 см на площі 1м2 міститься від 1000 до 2500 різних видів насінин бур’янів, в цьому випадку агротехнічні заходи боротьби не забезпечують повної чистоти посівів. Рішенням є ґрунтові гербіциди, завдяки системній дії у верхньому шарі ґрунту вони створюють захист посівів під час сходів.

 

По-друге, це гербокритичний період. Це час, протягом якого рослина конкурує з бур’янами за елементи живлення та вологу. Даний період триває від сходів до чотирьох тижнів. За цей час агрономи повинні захистити культуру від бур’янів, а зробити це можна за умови використання ґрунтових гербіцидів. Оскільки період захисної дії даних гербіцидів ‑ 30 днів, а при дотриманні вимог їх застосування ‑ протягом 12 тижнів (Фото.1).

 

 

По-третє, протягом трьох місяців з появи сходів культури, бур’яни поглинають з ґрунту близько 160-200 кг/га азоту, 60-90 кг/га фосфору та 170-250 кг/га калію, що негативно впливає на урожай.

 

І ще однією причиною активного використання ґрунтових гербіцидів є те, що страхові гербіциди мають визначену фазу внесення (2-4 справжніх листків у бур’янів), а це не завжди можливо. Наприклад, через дощі агрономи не в змозі застосувати страхові гербіциди вчасно, тому вони змушені збільшувати норми використання страхових препаратів, а це, у свою чергу призводить до фітотоксичності культури та знижує її урожайність.

 

Лінійка компанії Agrosfera представлена такими ґрунтовими гербіцидами: Пропозит, КЕ (пропізохлор), Тайфун, КЕ (метолахлор), Екстрем, КЕ (ацетохлор), Рейтар, КС (прометрин) та Юпітер, РК (імазетапір), які забезпечують надійний захист культур та вимоги сільгоспвиробників.

 

Дані гербіциди компанії Agrosfera характеризуються різним механізмом дії та способом проникнення у рослини в наслідок цього і різною вибірковістю. Вибірковість дії ґрунтових гербіцидів пояснюється особливостями в анатомічному і морфологічному складі рослин. Тобто, культури проявляють біохімічну вибірковість через активне руйнування молекули препарату до неактивних сполук.

 

Приклад такої вибірковості спостерігається у рослин кукурудзи, ріпаку, сої та гороху. Навіть у фазі 2-3 листки, рослини кукурудзи та ріпаку можуть нейтралізувати гербіцид Пропозит, КЕ, (пропізохлор, 720г/л), внесений у токсичній для бур’янів нормі 2,5 л/га. Соя та горох мають таку ж властивість відносно препарату Юпітер, РК (імазетапір, 100г/л). Дані гербіциди проявляють, як страхову так і ґрунтову дію.

 

Інша вибірковість препаратів компанії Agrosfera характеризується тим, що внесений гербіцид, фіксується у верхньому 10-ти сантиметровому шарі ґрунту і піддається звичайним процесам впливу, поглинання часточками глини та гумусу. За цих умов знищуються бур’яни, що проростають у верхніх шарах ґрунту. Цією вибірковістю характеризується препарат Рейтар, КС (прометрин, 500 г/л). Варто відзначити, що гербіцид не пригнічує діяльність нітрифікуючих і азотфіксуючих бактерій, а отже, є найкращим препаратом на посівах сої та гороху.  Також, Рейтар, КС є чудовим партнером в бакових сумішах з діючими речовинами з хімічного класу хлорацетаніліди (ацетохлор, пропізохлор, метолахлор).

 

Завдяки вологоємкості діючої речовини пропізохлор препарату Пропозит, КЕ та наявності ізопропілу в молекулі, визначає його високу ефективність при пониженій вологості ґрунту. Тобто, гербіцид Пропозит, КЕ є з кращих при застосуванні в умовах з найменшою вологоємкістю.

 

Препарат Екстрем, КЕ ефективний та надійний завдяки діючій речовині - ацетохлор, 900г/л. В нормі 2,5л/га на посівах кукурудзи забезпечує контроль проблемних бур’янів, а зокрема - лободи білої, а також пальчатки, мишію, гірчаку, метлюгу, щириці та не проявляє фітотоксичності за рахунок вмісту антидоту.

 

А щодо ґрунтового гербіциду Тайфун, КЕ, то він надійно захищає сходи цукрових буряків від найбільш поширених однорічних злакових і деяких дводольних бур`янів, а фітотоксична дія препарату повністю відсутня завдяки діючій речовині метолахлор, 960г/л. В багатьох країнах світу препарати з даною діючою речовиною успішно застосовуються на таких культурах, як кукурудза, соя, соняшник, горох, ріпак, картопля, томати, капуста, кавуни.

 

Завдяки багаторічному досвіду та знанням, компанія Agrosfera пропонує аграріям комплекс ґрунтових гербіцидів, на основі яких можна побудувати ефективну систему захисту в залежності від умов кожного окремого поля.

 

Науковий співробітник з агрономії, компанія Agrosfera О.Я. Майструк

-->
ЗАВАНТАЖИТИ МОБІЛЬНИЙ ДОДАТОК
Перейти на сайт