0 товаров.
0 800 20-42-42 гаряча лінія та консультації 9:00 - 18:00
вихідні дні: субота - неділя
Сравнение:

Температура та вологість ґрунту для посіву озимої пшениці

Озима пшениця з групи зернових досить холодостійка культура. Насіння починає проростати за температури у посівному шарі ґрунту +1–2°С. Оптимальна температура проростання пшениці перебуває в межах +12–20°С. Кращі строки сівби припадають на період з середньодобовими температурами повітря +14–17°С. Щодо вологи ґрунту, то значні запаси її необхідні з самого початку для бубнявіння насіння, яке у м'якої пшениці відбувається при поглинанні 50–55 % води від сухої маси насіння, а в твердої – на 5–15 % більше. Тому дружні сходи з'являються лише при наявності в посівному шарі 10–15 мм продуктивної вологи, а процес кущення – при вологості орного шару 0–20 см не менше 20–30 мм.

 

Провівши деякі дослідження перед посівом озимої пшениці з температурою, вологістю ґрунту та рН в Західній частині України (Чернівецька область), можна сказати одне, що орний шар ґрунту прогрітий до відповідної температури проростання пшениці і склав в середньому +17°С на глибині (15-20см). А от з вологою в ґрунті є проблеми, на час замірів, а це 25.09.2019 року, він був сухим на глибині (15-20см), що свідчать покази приладу (DRY). Тобто на глибині посіву (3-5см) ґрунт буде ще сухішим. І ще, рН ґрунту коливався в межах 6,0-6,5, що є добрим показником для вирощування озимої пшениці. 

 

Що можна сказати, закінчуються оптимальні строки посіву, треба сіяти та розраховувати на матінку природу. Пізні посіви дають всі шанси отримати високий урожай. Але для цього потрібно і підготувати посівний матеріал.

Тому варто при пізніх строках посіву для прискорення появи сходів, застосувати стимулятори росту компанії Agrosfera при протруюванні насіння. Тепла погода, сухий ґрунт ‑ Енергія Фреш, П (1,0 кг/т), а за холодної погоди – Ленд Фреш, П (0,5 кг/т) та Гуміленд Фреш (1,5 л/т).

Даний захід дасть нам краще засвоєння елементів живлення як з ґрунту так і з добрив, а також зимо- та холодостійкість.

 

Купити регулятори росту для пшениці можна на сайті► або оформити замовлення за телефоном 0 800 20 42 42 (безкоштовний дзвінок)

 
-->
ЗАВАНТАЖИТИ МОБІЛЬНИЙ ДОДАТОК
Перейти на сайт