0 товаров.
0 800 20-42-42 гаряча лінія та консультації 9:00 - 18:00
вихідні дні: субота - неділя
Сравнение:

Цинк - основний «проблемний» мікроелемент для кукурудзи

Чому???
 

Тому, що 56% орних земель (18млн.га) мають низький його вміст. А для формування 120 ц/га кукурудзи їй необхідно 540-550 г цинку, що є досить суттєвим показником. А це тягне за собою негативні наслідки.
 

А саме: нестача цинку викликає затримку росту рослин і зменшення кількості хлорофілу в листі. При значному дефіциту цинку на рослинах можуть не зав'язуватися качани, знижується посухо- жаро – та солестійкість кукурудзи. Також знижується вміст ауксинів. Знижується накопичення цукрів, порушується синтез білка.
 

І ще, дефіцит цинку в кукурудзі проявляється найчастіше на кислих та лужних ґрунтах, а його недоступність посилюється на ґрунтах з високим вмістом гумусу, фосфору та за внесення високих норм фосфорних добрив.
 

Дефіцит цинку знижує поглинання азоту на 20%.
 

Симптоми дефіциту цинку
 

Дрібнолистість і розеточність, на більш молодих листках з’являються знебарвлені білуваті ділянки у нижній третині листка з обох боків від центральної жилки. Згодом ці ділянки стають прозорими, водночас центральна жилка і краї листка лишаються зеленими. Знебарвлення зазвичай проявляється смугами (так звана блідо-жовта смугастість листя). Відставання в рості, скорочення міжвузлів. Ознаки можуть проявлятися ще з фази 4-го аж до 8-го листка.
 


В якій формі потрібен цинк кукурудзі?
 

Щодо цинку, то його варто:

  • по-перше, застосувати у вигляді хелатів, оскільки вони на відміну від солей не реагують з іншими складовими в обприскувачі, що виключає ризик фітотоксичності на культуру, що може бути при використанні солей цинку;
  • по-друге, не можна вносити разом фосфорні водорозчинні мікродобрива з цинком.


В лінійці мікродобрив Агросфера є комплексне добриво в хелатній формі Маджестик Цинк (Zn) (EDTA) – 13%, солі гумінових кислот 1% (10 г/л), азот (N) – 5%, фосфор (P2O5) – 2%, калій (K2O) – 4% та мікроелементи.
 

Коли ж застосовують цинк?
 

  • Фаза 4-5 листків - покращує формування генеративних органів, що сприяє урожайності ‑ Маджестик Цинк 1,0-1,5л/га.
  • Фаза 7-8 листків - покращує озерненість качана ‑ Маджестик Цинк  1,0-1,5 л/га.
     

Маджестик Цинк можна використовувати: з карбамідом (5-7 кг/га) + сульфат магнію 2-3 кг/га, з мікродобривом з Бор Маджестик ‑ 1,0 л/га або Фреш Калій ‑ 1,5 кг/га, а також з інсектицидами Альтекс ‑ 0,15 л/га, Дестрой – 0,15 л/га.

 

 

Олександр Майструк,
науковий співробітник з агрономії компанії Agrosfera.

 

 

Замовити товар та отримати кваліфіковану консультацію можна за телефоном  гарячої  лінії 0 800 20 42 42
або на сайті►.

-->
ЗАВАНТАЖИТИ МОБІЛЬНИЙ ДОДАТОК
Перейти на сайт