0 товаров.
0 800 20-42-42 гаряча лінія та консультації 9:00 - 18:00
вихідні дні: субота - неділя
Сравнение:

Робота препаратів - важливий аргумент у вирощуванні кукурудзи

Отримати високий урожай кукурудзи без належного захисту неможливо!

 

Чому?

 

Неправильно підібраний гербіцид, строки внесення, фітотоксичність, бур’яни ‑ всі ці фактори ведуть до зниження урожайності на 25-30%.

 

Кукурудза, як культура вимагає правильного захисту на початкових стадіях розвитку: від сходів і до 40–50 днів. З фази 2–3-го повноцінного листка і до виходу 10-го, бур’яни в посівах кукурудзи сильно зменшують її врожайність. В цю стадію культура найуразливіша тому, що у період 2-3 листки проходить диференціація зародкового стебла, а у 5-6 листків закладається качан. Тому, в оці вимогливі фази, кукурудза чутлива до впливу негативних факторів, до котрих належать не тільки бур’яни, а й дія самих гербіцидів, які застосовують для захисту.

 

Розглянемо виробничу ситуацію 2019 року в одному з господарств Хмельницької області перед посівом кукурудзи.

 

Складаючи схему захисту кукурудзи, була зібрана коротка історія поля. Попередник – цукрові буряки, схема захисту по буряках була стандартна, післядії препаратів не має, основний бур’ян - лобода біла. Ґрунтові гербіциди по кукурудзі не планувалися вноситися, оскільки контроль лободи останніми слабкий. Діючу речовину ацетохлор господарство категорично не використовує. Тому ставка робилася на страхові гербіциди.

 

Спеціалістами компанії Agrosfera було прийнято рішення застосувати на даному полі в складних умовах весни бакову суміш з двох препаратів гербіцидів: Нікоміл (нікосульфурон, 60 г/л) в нормі 1,0 л/га + Футурин (дикамби натрієва сіль, 600 г/кг + тифенсульфурон-метил, 60 г/кг) в нормі 0,25 кг/га.

Чому було прийняте таке рішення і така норма? Тому, що поле було найбільш засмічене лободою білою, осотами, берізкою, гірчицею та злаковими бур’янами, а ФАО кукурудзи 300.

 

Нікоміл ‑ високоефективний толерантний гербіцид компанії Agrosfera для захисту кукурудзи від злакових та деяких двосім’ядольних бур’янів. Гербіцид має препаративну форму МС (суспензія, що змішується з олією), чим вигідно відрізняється від інших препаратів з аналогічною діючою речовиною нікосульфурон, які мають формуляцію КС (концентрат суспензії). Завдяки масляній основі препарату Нікоміл, активна речовина добре тримається на листі бур'янів, при цьому прискорює терміни знищення їх у посівах. Це одна з головних переваг даного гербіциду.

 

Інший гербіцид компанії Футурин, який контролює однорічні та багаторічні двосім’ядольні бур’яни в тому числі стійкі до 2,4Д та 2М-4Х. Препарат має дві системні діючі речовини, які доповнюють одна одну. Тифенсульфурон-метил, потрапляє у бур’яни через листя і рухається до точок росту, припиняє ділення клітин коріння та паростків. Швидкість дії складає 3-7 діб з моменту застосування. Цілковита загибель бур’янів настає через 2-3 тижні. Завдяки періоду напіврозпаду в ґрунті – 6 днів, тифенсульфурон-метил не має обмежень у сівозміні. Чудовий контроль лободи, що є проблемним бур’яном у даному полі. Щодо дії другої діючої речовини, дикамби натрієвої солі, то вона володіє не тільки системною, а й ґрунтовою дією, високоефективна проти основних двосім’ядольних бур'янів. Ефективно знищує пророслі або проростаючі бур'яни. За рахунок того, що дикамба натрієва сіль ще додатково поглинається через кореневу систему (ґрунтова дія), то тривалість захисту протягується на 2-3 неділі. Для активної ґрунтової дії не слід проводити міжрядного обробітку протягом 7-10 днів після застосування.

 

Дані препарати володіють деякими особливостями застосування. Їх не можна застосовувати на полях кукурудзи на протязі 14 днів до чи після використання інсектицидів на основі фосфорорганічних сполук. Не вносити після дощу чи роси, а у дні з підвищеною температурою внесення доцільно провести вранці або ввечері. Фаза застосування 3-5 листків у культури.

 

В даному випадку застосування препаратів проводилося 23 травня 2019 року у фазу 3 листки у кукурудзи, точка росту знаходилася в землі, тобто фітотоксичності на культуру не було, період внесення та препарати підібрані вірно. Огляд проводився 29 травня 2019 року. На фото ви бачите контрольну ділянку зліва, справа - оброблене поле.

 

Ефективність на бур’яни даної бакової суміші у відсотках склала: щириця звичайна — 98, лобода біла — 96, берізка польова — 95, гірчиця польова — 96, пирій, мишій, тонконіг — 100.

 

Робота гербіцидів відмінна, проблема розв’язана, керівник господарства задоволений як дією, так і урожайністю, яка склала 126 ц/га з поля при вологості після обмолоту 18%.

 

Науковий співробітник з агрономії компанії Agrosfera
Олександр Майструк

 

Замовити товар та отримати кваліфіковану консультацію можна за телефоном гарячої лінії: 0 800 20 42 42 або на сайті►

-->
ЗАВАНТАЖИТИ МОБІЛЬНИЙ ДОДАТОК
Перейти на сайт