0 товаров.
0 800 20-42-42 гаряча лінія та консультації 9:00 - 18:00
вихідні дні: субота - неділя
Сравнение:

Вода всьому голова

Вода всьому голова.

 

Ефективність роботи всіх пестицидів, стимуляторів росту та мікродобрив залежить від якості води, тому кожен торговий представник повинен мати завжди при собі прилади для визначення рН та мінералізації води.

Якість води.

 

1. рН води.

 

Кислотність чи рН води. Цей показник зумовлений активністю іонів водню та визначається рН – метром або лакмусовими папірцями.

Вода з рН 3,5 – 6,0 є прийнятною для приготування та використання протягом 12 – 24 годин багатьох бакових сумішей.

рН 6,1 – 7,0 готовий розчин, без втрати якості обробки, бажано використовувати протягом короткого часу - 1 – 2 годин після приготування.

Вода з рН 7,0 та вище потребує обов'язкового підкислення. За винятком розчинення сульфанілсечовін.

Препарати, чутливі до лужного гідролізу або ті, що швидко розпадаються при рН вище 7,0 – це насамперед: похідні 2,4Д, гліфосати, амонійна сіль імазетапіру, деякі піретроїди, ФОС – інсектициди та карбамати. Особливо необхідно звернути увагу на гліфосати та ФОС органіку – ці препаративні форми найкраще розчиняти у воді з рН 3,5 – 4,5.

Є невеликі групи д.р. чутливі до кислотного гідролізу - наприклад, сульфонілсечовини. Їх найкраще розчиняти у воді з нейтральним або слаболужним рН 7,0 - 7,5.

 

2. Мініралізація води чи наявність розчинених солей.

 

Кількість розчинених солей обумовлюється електропровідністю води. Цей показник залежить від мінеральних порід розташованих поблизу джерела забору води, пори року, кількості опадів. Оптимальний рівень електропровідності 0,3 - 0,7 mS/см. Цей показник у польових умовах визначається ЄС – метром.

 Найбільш агресивні, розчинені у воді іони двовалентних солей Са і Мg і т.д. зумовлюють жорсткість води, визначається ТDS – метром.  Воду з жорсткістю понад 600 Ррм або 6,0 ммоль/л не бажана використовувати, без попередньої водопідготовки,

для обприскування посівів. Розчинені у воді солі дуже сильно впливають на роботу пестицидів, особливо таких як гербіциди гліфосати або на основі 2,4Д, також інсектициди із групи хлорпірифосів.

Реакція солей з препаратами може призвести до випадіння осаду, що зрештою зменшує ефективність роботи пестицидів, а також погіршує роботу обприскувачів за рахунок забивання фільтрів та розпилювачів.

3.Чистота води, її прозорість.

 

Що таке каламутна вода – це наявність у ній органічних та мінеральних домішок: планктон, водорості, частинки ґрунту та глини. Всі ці речовини природні сорбенти, як активоване вугілля очищають воду від сторонніх хімікатів і тим самим зменшують концентрацію і дію пестицидів.

 

4.Температура води.

 

Рано навесні, при перших /нульових/обприскуваннях, вода з відкритих джерел та свердловин ще холодна – 5 – 9 градусів, тому багато сухих препаратів у ній погано розчиняються, особливо це стосується препарату Фосфор Фреш. Для видалення цієї проблеми необхідно робити матковий розчин у попередньо нагрітій воді.

 

5.Бакові суміші.

 

Для оптимізації внесення пестицидів, регуляторів росту та мікродобрив роблять бакові суміші препаратів. Найголовніше – це порядок розчинення їх у воді.

Перше: наповнюючи бак обприскувача водою на третину або половину, при необхідності засипаємо через сітку на горловині ємності, макродобрива, наприклад карбамід або сульфат амонію з включеною мішалкою.

Друге: перевіряємо рН. При необхідності додаємо підкислювач.

100 гр. лимонної кислоти на 1000л води знижує рН на 1,5 – 1,8 одиниць, 100 грн. 6% оцту - зменшує рН на 0,6 одиниць.

Після цього вливаємо матковий розчин пестицидів на основі водорозчинних порошків та гранул. Додаємо концентрати суспензії або ті, що емульгуються. Потім вливаємо препарати на основі масляних дисперсій та емульсій і після цього розчинні концентрати.

Далі ад'юванти – прилипачі.

В останню чергу рідкі та тверді мікродобрива та регулятори росту або їх маткові розчини. Крім цього, необхідно контролювати появу піни та в разі її утворення додавати піногасник Ленс.


 

-->
ЗАВАНТАЖИТИ МОБІЛЬНИЙ ДОДАТОК
Перейти на сайт