0 товаров.
0 800 20-42-42 гаряча лінія та консультації 9:00 - 18:00
вихідні дні: субота - неділя
Сравнение:

Зберігаємо пестициди правильно

Кожного року на складах сільгосппідприємств після сезону залишається певна кількість засобів захисту рослин, і для того, щоб вони якісно спрацювали наступному сезоні їх необхідно правильно зберігати взимку. 

 

Пестициди не терплять перемерзання, особливо це стосується тих препаратів, які мають рідку препаративну форму. Їх перемерзання може призвести до втрати ефективності. Досить широко поширені випадки, коли препарат в каністрі починає розшаровуватись після розмерзання, або випадає в осад чи навіть кристалізується. Такий пестицид не варто використовувати, оскільки не відомо, чи спрацює він взагалі та як вплине на культуру та цільовий об’єкт (бур’ян, хвороба, шкідник). Крім того, препарати після розмерзання при їх подальшому використанні, можуть викликати проблеми з обприскувачем (засмічення забивання форсунок та фільтрів). 

 

Для того, аби забезпечити нормальне зберігання засобів захисту рослин, мікродобрив та регуляторів росту в зимовий період потрібен опалювальний склад, аби підтримувати температуру щонайменше +5°C і до +25°С (для рідких препаратів формуляції: КС, КЕ, РК, ТН, МД, EW, СЕ, МС). За таких умов препарати не будуть перемерзати та зможуть зберегти свій стан. Але не усі пестициди будуть замерзати при температурі 0°C, а це основному формуляція ЗП (змочуваний порошок (Юнкер)), ВГ (гранули, що диспергуються у воді (Апач, Гурон, Канцлер, Крейсер, Легіон, Меркурій, Футурин, Ін Сет, Ретардин). 

 

У разі відсутності опалення на складі, його варто підготувати до зими, максимально утеплити. Розмістити усі препарати на стелажі або палети. Ближче до дверей та стін складу розмістити препарати, що мають тверду препаративну форму, таку як розчинні порошки чи гранули, вони легше переносять дію низьких температур. Рідкі препарати варто розмістити в середині складу і подалі від підлоги. Також зимою не варто перевозити рідкі пестициди, оскільки це може призвести до замерзання препаратів. Якщо препарат замерз (розшарування, осад, клапоті), але ви все одно маєте намір його використати, можна сказати одне, такі препарати взагалі не варто використовувати, тому такі препарати потрібно відправити на утилізацію. 

 

Згідно зі СНіП 11‑108‑78 «Склади сухих мінеральних добрив та хімічних засобів захисту рослин» у холодну пору року температура повітря у таких складах повинна триматися на рівні 8–10 °C, відносна вологість — не перевищувати 75%.  Ми компанія Agrosfera виробники ЗЗР радимо зберігати нашу продукцію на опалювальних складах у щільно закритих оригінальних упаковках при температурі не менше +5°С. 

 

Зазвичай аграрії купують препарати в осінній період на новий сезон (2022 року) і для того щоб не переживати за препарати чи робити опалювальний склад, то у компанії Agrosfera є послуга «Відповідальне зберігання». Цією послугою компаніє бере на себе відповідальність за зберігання на спеціалізованому складі купленої у нас продукції на весь період зберігання до необхідності використання препаратів у полі.

 

У компаніє є наявний такий спеціалізований, сертифікований опалювальний склад з відповідним паспортом.  Даною послугою варто скористатися, це убезпечить вас від неприємностей у новому сезоні.

 

Також майте на увазі, зимою не варто перевозити рідкі пестициди не ознайомившись з умовами температурного режиму препарату, зазначеному на етикетці, оскільки це може призвести до замерзання та псування.

 

Ознайомитися з інформацією по препаратах: їх класифікацією ВОЗЗ, гарантійним терміном та температурою зберігання можна на сайті компанії або ж у мобільному додатку Agrosferа.

-->
ЗАВАНТАЖИТИ МОБІЛЬНИЙ ДОДАТОК
Перейти на сайт