0 товаров.
0 800 20-42-42 горячая линия и консультации 9:00 - 18:00
выходные дни: суббота - воскресенье
Сравнение:

Мікродобрива в осінній період

Мікродобрива в осінній період

 

Як відомо, для нормального розвитку рослин необхідні не тільки азот, фосфор і калій, але і мезо- та мікроелементи.

Більшість мікроелементів є активними каталізаторами, що прискорюють біохімічні реакції. Саме тому мікроелементи не можливо замінити ніякими іншими речовинами, а їх нестача може негативно вплинути на ріст та розвиток рослин.

Основними культурами в осінній період, які потребують збалансованого живлення є озимі.

Характерною особливістю озимих культур – ріпаку, пшениці та ячменю є те, що їх висока продуктивність закладається ще восени за рахунок збалансованого мінерального живлення.

У своєму розвитку озимі проходять досить тривалий період анабіозу (призупинення вегетації) який припадає на зиму. Цей період особливо важливий, якщо рослини входять в зиму ослабленими зі слаборозвиненою кореневою системою є ризик загибелі значної частини посівів.

Тому, доцільно особливу увагу приділяти осіннім заходам, що направленні на підготовку рослин до зимівлі: профілактика та боротьба із хворобами, підвищення зимостійкості, стимуляція розвитку кореневої системи, забезпечення рослин необхідним комплексом поживних елементів.

Активна фаза життєдіяльності рослин починається із проростанням насіння, тому першим етапом у технологій вирощування сільськогосподарських культур є заходи, що направлені на підвищення життєздатності і польової схожості насіння. Ці заходи складаються із обробки насіння інсектицидними та фунгіцидними протруйниками, які є в лінійці компанії Agrosfera  (Ін Сет, Пентафорс, Галеон, Томагавк, Кольчуга Плюс, Форсаж) для попередження хвороб та боротьби із шкідниками, а для активізації проростання насіння у суміш для протруєння доцільно додавати композиції поживних елементів (мікродобрив, регуляторів росту – Фреш Фосфор, Фреш Ленд, Гуміленд Фреш, Фреш Енергія, Фреш Аміно), що активують та регулюють проростання та подальший розвиток рослин.

Передпосівна обробка насіння мікроелементами є дуже ефективним і економним способом їх використання в господарстві, що забезпечить енергію проростання, польову схожість, стійкість до хвороб та несприятливих погодних умов.

 

Застосування препаратів компанії Agrosfera для обробки насіння

Озимий ріпак

Фреш Фосфор 1,0 2,0 кг/Т + або Фреш Енергія 0,5 кг/Т, (розвиток потужної кореневої системи, підвищення морозостійкості, живлення макро і мікроелементів в початковий період розвитку).

 

Озима пшениця та ячмінь

Фреш Фосфор 1,0-2,0 кг/Т + або Фреш Енергія 0,5-1,0 кг/Т (закладання та розвиток потужної кореневої системи та забезпечення необхідними елементами живлення на початку росту рослини).

Або Фреш Ленд 0,3-1,0 кг/Т або Гуміленд Фреш 1-3 л/Т (прискорення появи сходів за холодної погоди або пізніх посівів; покращення засвоєння елементів живлення з грунту; зимо- та холодостійкість).

Або Фреш Аміно 0,5 л/Т (підвищення енергії проростання травмованого насіння; захист проростків від післядії гербіцидів системи ClearField, внесених під попередник; сприяє гармонійному розвитку та зимостійкості рослин.

Відомо, що до фази трьох листків зернові культури живляться в основному за рахунок поживних речовин в насінині та її оболонці. Рослина ще нездатна поглинати поживні речовини кореневою системою, навіть при їх достатній кількості у ґрунті. Саме тому на даному етапі особливо важлива обробка насіння мікродобривами.

Крім обробки насіння відповідними препаратами, виконують обприскування вегетуючих рослин комплексними мікродобривами (позакореневе підживлення), що містять збалансовані композиції поживних речовин (макро- та мікроелементів) та біологічно-активних речовин (амінокислот, гумітів та ін.). Основна мета таких обробок – сприяти розвитку потужної кореневої системи, кращому накопиченню пластичних речовин (цукрів, амінокислот, вітамінів), підвищувати зимостійкість рослин.

 

Застосування препаратів компанії Agrosfera для осіннього позакореневого підживлення озимих

 

Ріпак озимий

Фаза 2-4 справжніх листки (по стерньових попередниках та нестачі або недоступності елементів живлення в ґрунті і не застосуванні при протруєні мікродобрив):

Фреш Фосфор 1,0–2,0 кг/га + Фреш Енергія 0,5 л/га (розвиток потужної кореневої системи, підвищення зимостійкості).

Фаз 3-6 листків (при недостатньому азотному, фосфору та калійному живленні рослин):

Фреш Калій 1,0кг/га або Фреш Універсал 1,0-1,5 кг/ + Маджестик Бор 1– 1,5 л/га, (запобігає деформації та дуплистості кореневої системи, покращує накопичення, транспортування цукрів та підвищення зимо- та морозостійкості).

За рахунок позакореневого живлення рослин ріпаку озимого, ми отримуємо:

  • Підвищення на 5-10% коефіцієнт застосування елементів живлення з ґрунту та мінеральних добрив;
  • Формування міцної та розвиненої кореневої системи довжиною 8-10 см, яка забезпечить рослину мінеральним живленням та сприятиме утворенню цукрів та пластичних речовин;
  • Підвищення морозо- і зимостійкості.
  • Збільшення швидкості перенесення цукрів від зрілих листків до активно зростаючих частин рослини.
  • Підвищення імунітету до грибкових та бактеріальних хвороб.

 

Озима пшениця та ячмінь

Фаза 2-3 листки, осіннє кущення (при нестачі або недоступності фосфору в ґрунті і не застосуванні при протруєні мікродобрив ) - Фреш Фосфор 1,0–2,0 кг/га + або Фреш Енергія 0,5–1,0 кг/га, (стимулювання утворення розгалуженої кореневої системи).

Або (коли ж сівба проводилась після стерньових попередників або кукурудзи на силос):

Фреш Універсал 1,0-1,5кг/га або  Фреш Калій 1,0кг/га (синтез цукрів, підвищення зимо- та холодостійкості.

Позакореневе живлення восени озимих зернових забезпечує:

  • Активізацію процесів утворення і розвитку кореневої системи на початку вегетації;
  • Накопичення цукрі у клітинах рослин;
  • Підвищення холодо-, морозо- та зимостійкості культур;
  • Підвищення стійкості рослин до грибних хвороб;
  • Підвищення коефіцієнту засвоєння сполук фосфору через листкову поверхню за його тимчасової відсутності або нестачі в ґрунті;
  • Покращення обміну речовин в рослинах;
  • Підвищення урожайності та покращення якості.

Слід зазначити, що осінні та ранньовесняні обробки можливо виконувати лише при температурі у момент обприскування не нижчій +10оС та середньодобовій температурі не нижчій +5 оС.

Таким чином, шляхом активізації усіх процесів у рослині вони зміцнюють імунну систему, спонукають рослини краще засвоювати основні добрива, роблять їх стійкими до різноманітних стресових ситуацій.  

 

-->
ЗАВАНТАЖИТИ МОБІЛЬНИЙ ДОДАТОК
Перейти на сайт