0 товаров.
0 800 20-42-42 гаряча лінія та консультації 9:00 - 18:00
вихідні дні: субота - неділя
Сравнение:

Десикація: плюси і мінуси

В умовах вологого періоду жнив (літа та осені) аграрії часто вдаються до такого прийому як десикація.


Десикація – це процес відбору з рослини зайвої вологи шляхом внесення спеціальних хімічних речовин десикантів. При цьому досягається пришвидшення достигання врожаю в середньому на 5-7 днів.

 

В якості десикантів використовують два типи хімічних речовин, а саме препарати на основі диквату та препарати на основі гліфосату. 
Слід зауважити, що змішувати ці препарати в бакових сумішах не варто, так як вони мають різний механізм дії на рослину. Так, зокрема, диквати є в переважній більшості контактні препарати, які при потраплянні на рослину розривають клітини, тим самим вивільняючи вологу, і ніяким чином при цьому не впливають на кореневу систему. Для таких препаратів важливою умовою є якісне та ретельне промочування оброблюваної ділянки робочим розчином, при цьому результат проявляється швидко. Десиканти на основі диквату покращують якість врожаю за рахунок швидкого відтоку поживних речовин.

 

Гліфосати ж навпаки є системними препаратами, які працюють поступово проникаючи в рослину. При цьому вони впливають не тільки на надземну частину рослини, а й  на кореневу систему. Процес десикації відбувається дещо повільніше, але більш глибше. Слід зауважити, що у випадку недотримання строків внесення або рекомендованих норм, десиканти на основі гліфосатів здатні знижувати якість урожаю.

 

Отже, десикація допомогає пришвидшити збір врожаю, покращує його якість, зменшує кількість бур’янів та хвороб, знижує затрати диз.палива при збиранні, а також затрати на сушку. При цьому має і деякі недоліки, зокрема, зниження урожайності і якості при недотриманні технології внесення десикантів, втрати врожаю через колії від с/г техніки при наземному внесенні та знос на сусідні ділянки поля при авіаобробках.

 

Компанія Агросфера пропонує препарати десиканти на основі дикват диброміду Везувій, РК, що вноситься з нормою 2,0-3,0 л/га та на основі гліфосату - Аболір, РГ по 1,5 кг/га, Вулкан Плюс, РК по 3,0 л/га та Деліт, РК по 1,5-2,0 л/га.

 

 

Замовити десикант можна на сайті►

-->
ЗАВАНТАЖИТИ МОБІЛЬНИЙ ДОДАТОК
Перейти на сайт