0 товаров.
0 800 20-42-42 гаряча лінія та консультації 9:00 - 18:00
вихідні дні: субота - неділя
Сравнение:

Еліот проти бур’янів на кукурудзі – обробив і забув

Кукурудза – одна з провідних культур в світі, яка вирощується в усіх агрокліматичних зонах України, вона має значний потенціал урожайності, розкрити який не в останню чергу допомагає правильний гербіцидний захист. Хоча арсенал гербіцидів для захисту від бур’янів цієї культури достатньо широкий, але справді універсальних серед них небагато. Спробую сформулювати вимоги, яким повинен відповідати ідеальний гербіцид для кукурудзи:

 

По перше, це відмінна листкова дія на увесь спектр можливих бур’янів, однорічних та багаторічних, злакових та двосім’ядольних.

 

По друге, достатня грунтова дія, враховуючи зокрема те, що переважно попередником для кукурудзи є соняшник, то питання боротьби з падалицею, яка сходить неодночасно, є одним з першочергових.

 

По третє, період застосування повинен бути максимально широким.

 

По четверте, шкода як для самої кукурудзи, так і наступних у сівозміні культур, повинна бути мінімальною.

 

Цим вимогам в повній мірі відповідає ЕЛІОТ, МД – гербіцид для захисту кукурудзи від бур’янів компанії АГРОСФЕРА, ЕЛІОТ, МД – це високоефективний препарат, до складу якого входять дві діючі речовини. Перша з них – мезотріон проникає в організм бур’янів як через листя так і через грунт, механізм його дії полягає в припиненні синтезу каротиноїдів, що призводить до загибелі цільових об’єктів через 7-14 днів після обробки (залежно від виду та розвитку бур’яну і норми препарату). Візуально його дія проявляється у пожовтінні бур’янів, пізніше проявляється некроз тканин.Мезотріон добре контролює широколисті та злакові бур’яни в фазі проростання, після сходів, контроль широколистих не знижується, а от для боротьби зі злаками, що вже зійшли, ЕЛІОТ має іншу діючу речовину – нікосульфурон. Нікосульфурон є кращим гербіцидом для боротьби із злаками на кукурудзі, в складі препарату він також підсилює дію мезотріона на двосім’ядольні бур’яни, зокрема їхня синергічна дія дозволяти контролюватиодин з найпроблемніших бур’янів – ваточник сирійський, крім того амброзія полинолиста, пирій, щавель кінський, гірчак (види), осоти (види)також не проблема для ЕЛІОТА.він відрізняється надзвичайно м’якою дією на культуру. «Вікно» застосування препарату на кукурудзі, це період від двох до восьми листків (на практиці було і пізніше без шкоди для культури), що дозволяє вибрати оптимальний час для обробки, Еліот не боїться перерослих бур’янів, треба лиш вірно вибрати норму застосування відповідно до іх видового складу та розвитку.

 

Еліот попереджує появу кількох наступних хвиль бур’янів завдяки ґрунтовій дії, якої достатньо для контролю шкідливих об’єктів, але вона не стає перешкодою для наступних культур в сівозміні, більшість з яких можна сіяти без обмежень, деякі після оранки (соняшник, соя) і тільки горох та буряки можна висівати через 18 місяців, хоча на практиці їх і не сіють відразу після кукурудзи, мінімум через рік. Враховуючи все вищесказане можна сказати, що ЕЛІОТ – це гарантований результат проти бур’янів –  обробив і забув про них на весь сезон.

 

Геннадій Підпальний, науковий співробітник з агрономії компанії Agrosfera.  Замовити товар та отримати кваліфіковану консультацію можна за телефоном гарячої лінії:

0 800 20 42 42 або на нашому сайті.

-->
ЗАВАНТАЖИТИ МОБІЛЬНИЙ ДОДАТОК
Перейти на сайт