0 товаров.
0 800 20-42-42 гаряча лінія та консультації 9:00 - 18:00
вихідні дні: субота - неділя
Сравнение:

Фунгіциди системної і контактної дії

Фунгіциди - це хімічні препарати, призначені для запобігання розвитку або знищення патогенних грибків і бактерій, які є збудниками численних хвороб. Асортимент цих препаратів широкий і різноманітний. Вони мають різне призначення, спектр дії, випускаються у вигляді суспензій, порошків, емульсій і розчинів.

За характером дії фунгіциди поділяють на:

• захисні

• лікувальні.
 

Фунгіциди захисної дії застосовуються для обробки ще не заражених, зовні здорових сільськогосподарських культур з метою профілактики. Як правило, захисні фунгіциди застосовуються в період, коли ризик появи патогенів дуже високий. Вони допомагають запобігти зараженню і зберегти врожайність культури.

Фунгіциди лікувальної дії (або куративні) препарати застосовуються після того, як зараження вже сталося, з'явилися перші симптоми хвороби. Діюча речовина, що міститься в складі фунгіцидних препаратів, пригнічує розвиток патогена, в результаті чого рослина одужує.

 

За способом розповсюдження фунгіциди бувають 2 видів: контактні та системні.

 

Фунгіциди контактної дії взаємодіють з патогеном лише на поверхні, не проникаючи в рослину. Завдяки йому збудники грибкових хвороб гинуть ще в фазі розвитку. Але обробляти рослини потрібно дуже ретельно, покриваючи всі частини сільськогосподарської культури. Термін дії такого фунгіциду, як препарату становить 10-12 днів або до першого сильного дощу. Після цього обробку слід повторити. Ефективність фунгіциду залежить від його кількості, терміну дії, стійкості, здатності утримуватися на поверхні рослини.
 

Фунгіциди системної дії легко проникають всередину рослин, пересуваючись по судинах і проникаючи в усі частини, тим самим захищаючи культуру від грибкової інфекції. Деякі препарати використовуються для профілактики хвороб, але більшість з них здатні лікувати грибкові захворювання, причому навіть в тому випадку, коли пестицид контактної дії виявляється безсилим.

 

Основні переваги системних фунгіцидів: проникають всередину рослин за дуже короткий час. Системні фунгіциди нового покоління мають дві незаперечні переваги. По-перше, вони здатні ефективно боротися з різними грибковими захворюваннями. По-друге, вони мають цілий ряд додаткових властивостей (наприклад, можуть виступати як інсектициди). Препарати бажано застосовувати до того моменту, коли будуть виявлені перші ознаки хвороби. Обробку можна виконувати і в тому випадку, якщо зараження вже почалося.

Останнім часом на ринку засобів захисту рослин почали випускати фунгіциди, що містять в своєму складі кілька активних речовин. Вони є комплексними препаратами фунгіцидами, які поєднують в собі основні переваги контактних і системних діючих речовин.

 

Фунгіциди компанії Аgrosfera

Арбалет, КС
Діюча речовина: азоксістробін, 200 г/л + флутриафол, 120 г/л
 

Фунгіцид системної дії для: озимої пшениці, ярого ячменю, соняшнику, озимого ріпаку.

Балиста, КЕ

Діюча речовина: тебуконазол, 120 г/л + спіроксамін, 300 г/л + дифеноконазол, 30 г/л
 

Фунгіцид системної дії для боротьби з хворобами озимої пшениці, ярого ячменю.

Корнет, КС

Діюча речовина: флутріафол, 250 г/л
 

Фунгіцид системної дії для: озимої пшениці, ярого ячменю, буряку цукрового, виноградників, яблуні.

Ретардин EW, ЕВ

Діюча речовина: тебуконазол, 250 г/л
 

Фунгіцид системної дії для обробки посівів пшениці та ріпаку від збудників грибних хвороб. 

Фунгіцид профілактичної та лікувальної дії.

Ретардин, ВГ

Діюча речовина: тебуконазол, 500 г/кг
 

Системний фунгіцид та ретардант для обробки озимої пшениці, озимого ріпаку

Форсаж, КС

Діюча речовина: карбендазим, 500 г/л
 

Системний фунгіцид захисної та лікувальної дії для: пшениця яра та озима, ячмінь ярий та озимий, жито озиме, ріпак озимий та ярий, буряки цукрові та кормові.

Юнкер, ЗП

Діюча речовина: металаксил, 80 г/кг + манкоцеб, 640 г/кг
 

Фунгіцид системної та контактної дії для: картоплі, томатів відкритого грунту, виноградників

 

 

Для захисту зернових, зернобобових, технічних, плодових та овочевих культур компанія Аgrosfera використовує діючі речовини різних класів: триазоли, стробілурини, морфоліни, бензимідазоли, дітіокарбамати, феніламіди (пірімідини).

 

Триазоли – системні фунгіциди, зупиняють розвиток грибів, блокуючи біосинтез стеролів у мембранах клітин. Для них характерна швидка системна дія, здатність знищувати спори грибів, що вже проникли у рослину (лікувальний ефект). У препаратах застосовують діючі речовини: тебуконазол - Ретардин, ЕВ, Ретардин, ВГ, флутриафол Корнет, КС, Арбалет, КС, дифеноконазол - Баліста, КЕ.

 

 

Стробілурини - використовується діюча речовина азоксистробін. Азоксистробін має добре виражену дію на збудників всіх чотирьох класів грибкових захворювань. Тому препарати з цією діючою речовиною можуть бути використані для обробки в профілактичних цілях, а також з метою недопущення розповсюдження інфекцій від рослини до рослини або по самій рослині. Азоксистробін входить до складу фунгіциду системної дії Арбалет, КС. Це потужний препарат, трансламінарної дії, містить дві діючих речовини з хімічних груп триазоли (флутриафол) та стробілуруни (азоксистробін). За рахунок того, що стробілурини і триазоли відрізняються за механізмом і способом дії на патогени, профілактична, захисна, лікувальна й антиспорова дія проявляється відразу ж після контакту даних препаратів з оброблюваною листовою поверхнею. Арбалет, КС на додаток до контролю всіх листових плямистостей, має перевагами в порівнянні з «чистими» триазолами: ефективна профілактика прикореневих гнилей, профілактика «черні колоса» на пізніх стадіях розвитку рослин.

 

Морфоліни. Це клас малотоксичних і високоефективних системних фунгіцидів, одна з перших груп інгібіторів синтезу стеролів, які дають швидкий стоп ефект на збудників листкових хвороб навіть за умов нестабільних температур. В даний час при виробництві препаратів застосовуються діючу речовину спіроксамін. Спіроксамін пригнічує збудників борошнистої роси, іржі та септоріозу зернових злакових культур. Входить до складу комбінованих фунгіцидів для обробки зернових культур проти комплексу патогенів вегетативних органів – Баліста, КЕ.

 

Бензимідазоли – фунгіциди системної дії, що пригнічують процеси ділення ядра в клітинах грибів. Широко застосовуються в сільському господарстві для захисту культур: зернових (пшениця ячмінь, просо, жито), технічних (соняшник, ріпак, цукровий буряк) та у саду і на овочевих культурах. Карбендазим - фунгіцид з широким спектром системної дії. Володіє захисними та системними властивостями. Характеризується хорошим прилипанням. Ефективний в боротьбі з рядом захворювань, в першу чергу, з борошнистою росою.

 

Зареєстрований системний фунгіцид Форсаж, КС дозволений до застосування проти хвороб:

 

• пшениці ярої та озимої (кореневі гнилі, септоріоз, піренофороз, та снігова пліснява)

• ріпаку (альтернаріоз, септоріоз)

• буряків цукрових та кормових (церкоспороз)

• соняшнику (склеротоніоз, сіра гниль, фоноз, фомопсис, борошниста роса).

 

Феніламіди. Системні препарати. Відмінно засвоюється всіма частинами рослини: овочеві - картопля томати, огірки, цибуля та плодові – виноград. Застосовується при уражені несправжньою борошниста росою, паршою, моноліозом та ін. Діюча речовина – металаксил, системний фунгіцид тривалої дії. Ефективний в боротьбі з пероноспорозом і кореневими гнилями. Препарат має захисну і куративну (лікувальну) дію, вбирається корінням і листям та переноситься акропетально в молоді частини рослини. Безпечний для бджіл та інших корисних комах.

 

В даний час металаксил випускають і застосовують у складі комбінованих фунгіцидних препаратів з похідними дитіокарбаминовой кислоти (дитіокарбамати) або препаратами інших хімічних сполук. Зареєстровані препарати на основі металаксил і манкоцеб і дозволені до застосування проти хвороб винограду (мілдью), томата відкритого ґрунту (альтернаріоз, фітофтороз), картоплі (фітофтороз, альтернаріоз), цибулі (пероноспороз). Тут основним є  фунгіцид системно-контактної дії ‑ Юнкер, ЗП.

 

Дитіокарбомати. Це група контактних препаратів, але сучасні – комплексні (Юнкер,ЗП), доповнені системними речовинами. Більшість препаратів групи застосовуються як профілактичні або перед збором врожаю через коротких термінів очікування. Діюча речовина: манкоцеб - контактний фунгіцид захисної дії, що попереджає зараження сільськогосподарських культур несправжньою борошнистою росою і пітієвими грибами. Препарати на основі діючої речовини манкоцеб (препарат: Юнкер,ЗП) найбільший ефект мають від його застосування на ранніх стадіях поширення інфекцій. Має високу активність відносно личинок першого та другого віку оранжерейній білокрилки, але не токсичний для дорослих особин. Трохи токсичний для павутинних кліщів. Юнкер,ЗП - препарат має як контактну, так і системну дію.

 

Кожен фунгіцид призначається для обробки конкретних видів культур: зернові, технічні, овочеві, плодові, хвойні рослини та кімнатні квіти. Але фунгіциди ще володіють і іншим спектром дії.

 

Сьогодні можна підібрати препарати, щоб позбутися від:

• фітофторозу;

• сірої та інших видів гнилі;

• борошнистої роси; фузаріозу;

• плямистості листя іншими фунгіцидами, які використовуються на інших культурах.

 

Наприклад: фунгіциди на зернові культури Форсаж, КС, Корнет, КС допоможуть при лікуванні борошнистої роси та парші на яблунях.

 

Фунгіцид для винограду Юнкер, ЗП буде сприяти лікуванню ріпаку та соняшнику від пероноспорозу і альтернаріозу, а також виступати фунгіцидом на хвойних культурах (ялина, ялиця, модрина) проти таких захворювань, як шюте, буре шюте, всихання гілок, альтернаріоз, стовбурові та кореневі гнилі. Також системно-контактний фунгіцид Юнкер, ЗП застосовують на зеленому газоні для контролю грибкових захворювань: антракноз, Долар спот, червона нитка і рожева мозаїчність.

 

Всі фунгіциди компанії Agrosfera не мають фітотоксичності та не шкодять рослинам при використанні в рекомендованих дозах вказаних в інструкції

 

 

Купити фунгіциди системної, контактної дії для зернових культур, соняшнику, ріпаку, кукурудзи та інших сільськогосподарських культур можна на офіційному сайті виробника ► або за телефоном 0 800 20 42 42.

 

 

-->
ЗАВАНТАЖИТИ МОБІЛЬНИЙ ДОДАТОК
Перейти на сайт