0 товаров.
0 800 20-42-42 гаряча лінія та консультації 9:00 - 18:00
вихідні дні: субота - неділя
Сравнение:

Як вибрати гербіцид для пшениці?

На посівах озимої пшениці практично масово поширені кілька десятків видів бур’янів, серед них:

 

• двосім'ядольні зимуючі, озимі та дворічні: ромашка, фіалка польова, підмаренник чіпкий, сокирки польові, грицики звичайні, кучерявець Софії, талабан польовий, зірочник середній;

 двосім'ядольні  ярі: лобода біла, спориш, паслін чорний, гірчак розлогий, рутка лікарська, калачики, щириця звичайна;

• двосім'ядольні багаторічні: осот жовтий, березка польова, осот рожевий, кульбаба лікарська подорожник великий.

 

Для захисту від двосім'ядольних бур’янів компанія Agrosfera використовує препарати таких груп.

 

 

1. Похідні бензойної, арилоксиалкан карбонової кислоти та їх суміші.

 

Гербіциди цієї групи порушують процес фотосинтезу та поділу клітин. Сюди відносять такі гербіциди, як Дікам Плюс,РК (2,4-Д у формі диметиламінної солі + дикамба у формі диметиламінної солі) і суміші з триазолпірімідинами – Сулам, СЕ (2,4Д 2-етилгексиловий ефір + флорасулам) та сульфанілсечовинами - Футурин, ВГ (дикамба у формі солі натрію + тифенсульфурон-метил). Вони здійснюють контроль чималого діапазону двосім'ядольних бур’янів, більш ефективні проти багаторічних двосім'ядольних рослин відносно гербіцидів других груп, які використовуються на зернових. Їх дозволено застосовувати до кінця фази кущіння при температурі 10-20°С, а Сулам, СЕ до другого міжвузля. Вони проникають в коренепаростки, знищуючи їх, тим самим не даючи шансу сходити новим проросткам. Контролюють амброзію, хрестоцвіті бур’яни, лобода, гірчак, мак, зірочник, галінсога, нетреба, щириця, канатник Теофаста, фіалка, глуха кропива, берізка польова, підмаренник чіпкий до 4 кільця, падалицю ріпаку та соняшнику.

 

 

2. Сульфонілсечовини.

 

Гербіциди цієї групи порушують процеси синтезу ацетолактат-синтетази (ALS) та поділу клітин. Сульфонілсечовини легко проникають через листя та кореневу систему. Для них властива низька норма застосування, здатність проникати в рослину при весняних температурах (від 8-10°С) та більш широке вікно застосування — до фази прапорцевого листка включно. Препарати цієї групи більш дієві проти однорічних двосім'ядольних бур’янів, ніж проти багаторічних. У цій групі маємо гербіциди: Меркурій, ВГ (трибенурон метил), Гурон, ВГ (трибенурон-метил + тифенсульфурон-метил), Канцлер, ВГ (тифенсульфурон-метил). Препарати ефективно контролюють падалицю ріпаку та класичного соняшнику, ромашку, хрестоцвіті бур’яни, щириця, зірочник середній, гірчак (види), мак, фіалку.

 

 

3. Триазолпіримідини.

 

Механізм їх дії подібний до сульфонілсечовин. Цю групу представляє гербіцид Корвет, КС (флуметсулам+флорасулам). Він дієвий проти ряду однорічних дводольних, у тому числі перерослих бур’янів. Препарат може бути застосований від фази початок кущення до фази прапорцевого листка включно в чималому спектрі температур (від 8°С до 25°С). Гербіцид не має післядії. Якщо на посівах є переросла лобода біла (більше 2-х листків) варто застосувати бакову суміш Корвет, КС (0,05–0,07 л/га) + Сулам, СЕ (0,2 л/га). Препарат ефективно знищує підмаренник, волошку синю, сокирки східні, падалицю ріпаку та соняшника чи то гранстар чи євролайтінг, гірчак березковидний, навіть при їх переростанні. І ще, гербіцид Корвет, КС знищує підмаренник чіпкий у фазу розвитку 8-14 кілець, що не під силу будь-якому іншому гербіциду.

 

 

У більшості моментів рекомендується використовувати гербіциди на ранніх фазах розвитку бур’янів.

-->
ЗАВАНТАЖИТИ МОБІЛЬНИЙ ДОДАТОК
Перейти на сайт