0 товаров.
0 800 20-42-42 гаряча лінія та консультації 9:00 - 18:00
вихідні дні: субота - неділя
Сравнение:

Як боротись з бур’янами після збирання ранніх зернових?

Після збирання озимих та ярі зернових грунт зазвичай ущільнений (особливо на важких грунтах), і засмічений насінням та органами вегетативного розмноження бур'янів.

 

На поверхні грунту після збирання зернових культур залишається значна кількість насіння ранніх ярих бур'янів, падалиці культурних рослин. Чим довше залишається необробленою стерня, тим більше насіння встигають утворити бур'яни і тим сильніше буде засмічений грунт. Насіння бур'янів на поверхні грунту, в умовах недостатнього зволоження або повної відсутності вологи не проростає. Тому, в першу чергу, слід провести лущення стерні дисковими знаряддями.

 

Після лущення стерні проростає не тільки насіння бур'янів, що обсипалися в цьому році, але і насіння минулих років, що знаходяться у верхній частині орного шару. Проростання насіння бур'янів після лущення відбувається тому, що лущильником розпушується верхній шар грунту, - це сприяє зволоженню шляхом підтягування вологи з нижніх горизонтів, а також надходженню повітря в грунт, необхідного для проростання насіння і розвитку багаторічних бур'янів.

 

Після появи сходів бур’янів доцільно провести обробку гербіцидами суцільної дії: Аболір, РГ (1,5-2,0 кг/га), Деліт, РК (2,0-4,0 л/га) або Вулкан Плюс, РК (3,0-6,0 л/га). В разі, якщо на полі є велика кількість багаторічних бур’янів, або бур’яни переросли, слід застосовувати бакові суміші з гербіцидами групи синтетичних ауксинів (Дікам Плюс, РК (0,5 л/га), Сулам, СЕ (0,3 л/га), Футурин, ВГ (0,15 кг/га), при цьому норму гліфосату слід встановити на 30 - 50% нижче від максимальної.

 

 

Геннадій Підпальний, науковий співробітник з агрономії компанії Аgrosfera.

-->
ЗАВАНТАЖИТИ МОБІЛЬНИЙ ДОДАТОК
Перейти на сайт