0 товаров.
0 800 20-42-42 гаряча лінія та консультації 9:00 - 18:00
вихідні дні: субота - неділя
Сравнение:

Озимий ріпак: готуємось до посівної кампанії

Через два-три тижні почнеться посівна кампанія озимого ріпаку. Основним моментом у його вирощування є захист від бур’янів. Як з ними боротися? Які краще гербіциди застосовувати, ґрунтові чи страхові?

 

Боротися з бур’янами можна лише гербіцидами. Серед них важливими є ґрунтові гербіциди, чому не страхові читайте далі.

 

Відомо, що посіви ріпаку тривалий час не здатні протистояти бур’янам на відміну від посівів зернових колосових, чому, а тому що вони не спроможні на початкових етапах розвитку конкурувати з бур’янами – це раз. Також, важливим фактором застосування ґрунтових гербіцидів є те, що здатність бур’янів із фазами розвитку нарощувати запаси органічних пластичних речовин, які здатні хімічно зв’язувати діючі речовини препаратів та робити їх неактивними – це два. І по-третє у ґрунтових гербіцидів довгий строк дії 30-40 днів а в окремих випадках і 60. Що дає можливість аж до в ходу у зиму не думати за бур’яни.

 

Для передпосівного внесення на посівах озимого ріпаку з лінійки компанії Agrosfera застосовують такі ґрунтові гербіциди.

 

Тайфун, КЕ (метолахлор, 960 г/л). Діюча речовина гербіциду метолахлор відзначається високою гербіцидною властивістю на однорічні злакові і деякі двосім’ядольні бур’яни. Препарат діє на проростаючи бур’яни, контролює кілька хвиль проростаючих бур’янів.
Чутливими є: мишій, пальчатка, тонконіг, зірочник, галінсога, просо, плоскуха звичайна.
Помірно чутливі: щириця, грицики, гумай, портулак.

 

В умовах посухи для підсилення гербіцидного ефекту, гербіцид доцільно вносити під перед посівну культивацію на глибину 5 см.

 

Слід пам’ятати, що за умов посухи гербіцидний ефект від препарату не перевищить 70%, тому необхідно планувати додаткові заходи.

 

Перевагами даного препарату є:
 

• відсутність фітотоксичності при опадах (опади в нормі 10-20 мм тільки підсилюють дію препарату, більш рівномірно розподіляючи його у ґрунт);
• не залежний від впливу вітру (застосовується крупнокрапельне обприскування, розпилювачі, які не забиваються сторонніми домішками);
• має тривалу захисну дію;
• проникає в стеблові частини проростків.
 
Норма витрати препарату регулюють від типу ґрунту та механічного складу. Мінімальна ‑  застосовується на малогумусних та легких ґрунтах - 1,6 л/га. Середня норма 2,1 л/га на суглинкових з гумусом менше 4%, при більш високому вмісті гумусу 4-5% збільшуємо норму внесення до 2,6 л/га.

 

Ще один ґрунтовий гербіцид для застосування на посівах озимого ріпаку Пропозит, КЕ (пропізохлор 720 г/л). Контролює однорічні злакові та деякі дводольні бур’яни. Діюча речовина проникає через корінчики та паростки. Гербіцид утворює захисний екран у верхньому шарі, що дозволяє контролювати наступні хвилі до 60 днів.

 

Найменш фітотоксичний до культури серед усієї групи хлорацетамідів. Толерантний до культури у фазі 2-4 листка тому, внесений у токсичній для бур’янів нормі гербіцид Пропозит, КЕ не пригнічує розвиток ріпаку.

 

Якщо ґрунт вологий препарат не потребує заробляння за рахунок високої вологоємкості діючої речовини. За тривалої посушливої погоди до сівби, коткування підвищує ефективність препарату.

 

Норма витрати гербіциду залежить від вмісту гумусу та механічного складу, на ґрунтах з вмістом гумусу більше 3% необхідно застосовувати максимальну норму - 3 л/га. Мінімальна норма – 2 л/га. Партнер для бакової суміші з діючою речовиною «кломазон, 480».

 

Недоліком всіх ґрунтових гербіцидів є залежність від вологості ґрунту. Винятком є ґрунтовий гербіцид Пропозит, КЕ.

-->
ЗАВАНТАЖИТИ МОБІЛЬНИЙ ДОДАТОК
Перейти на сайт