0 товаров.
0 800 20-42-42 гаряча лінія та консультації 9:00 - 18:00
вихідні дні: субота - неділя
Сравнение:

Передпосівна обробка насіння: Яким має бути протруйник?

Протруювання насіння є одним із обов’язкових заходів у технології вирощування озимих зернових культур та озимого ріпаку. 

Це дає можливість захистити молоді проростки на ранніх етапах розвитку.

 

Актуальність цього заходу постійно зростає, адже фітопатологічна ситуація на посівах озимих за останні роки значно погіршилася.

 

Аграрії задаються питанням: «Яким же має бути протруйник?».

 

У першу чергу - фунгіцидний. Адже близько 60% усіх хвороб рослин зараз передаються саме з насінням, та й ґрунти у нас майже суцільно заражені інфекціями (борошниста роса, септоріоз, іржа, сажки, фузаріозна, гельмінтоспоріозна та інші гнилі).

 

Тому фунгіцидний захист насіння перед висівом є важливим профілактичним заходом. Як відомо, будь-яку хворобу простіше та дешевше попередити, ніж потім лікувати.

 

Проте і про шкідників забувати не варто, оскільки вони також чудово почуваються на полях і за сприятливих для себе умов можуть почати пошкоджувати і висіяне насіння,  проростки, сходи. Небезпечними шкідниками сходів озимих є злакові мухи, боротьба з якими є обов'язковим агротехнічним прийомом, котрий запрваджується восени. Окремими роками інтенсивно поширються вірусні хвороби рослин, основним переносником яких є попелиця (велика злакова попелиця, звичайна злакова попелиця). У зв'язку з цим, разом з фунгіцидами для обробки посівного матеріалу необхідно застосовувати інсектициди, які дозволяють управляти чисельністю переносників вірусних захворювань вже на самому початку вегетації .

 

На сьогодні в компанії Agrosfera для захисту зернових зареєстрований широкий спектр протруйників, які здатні контролювати комплекс хвороб, збудники яких передаються насінням, через ґрунт та рослинні рештки, а також ґрунтових і наземних шкідників. Всі вони належать до системної або контактно-системної дії, містять одну чи декілька діючих речовин.

 

Контактні фунгіциди знищують фітопатогени, які знаходяться на поверхні насінини та у ґрунті, системні – абсорбуються тканинами насіння і знищують внутрішню інфекцію. Серед них:

 

• Однокомпонентні протруйники насіння: фунгіцидніКольчуга Плюс, ТН (тебуконазол, 120 г/л) - 0,2-0,25 л/т, Форсаж, КС (карбендазим, 500 г/л) - 1,0-1,2 л/т, інсектицидніІн Сет SC, КС (імідаклоприд, 600 г/л) - 0,3-1,5 л/т;
 

• Двокомпонентні протруйники насіння: Галеон, ТН (дифеноконазол, 92 г/л + азоксистробін, 27 г/л) - 0,55-0,75л/т, Томагавк, ТН (тебуконазол, 60 г/л + флутриафол, 85 г/л)0,4-0,5 л/т, Гранівіт, ТН (карбоксин, 200 г/л + тирам, 200 г/л)2,5-3,0л/т;
 

• Комбіновані, багатокомпонентні протруйники насіння: Пентафорс 322 FS, ТН (імідаклоприд, 160 г/л + лямбда-цигалотрин, 25 г/л + флутриафол, 30 г/л + тирам, 100 г/л + тебуканазол, 7г/л) - 1,5-2,0 л/т.

 

 

 

Купити протруйник фунгіцидний, інсектицидний для обробки зерен - пшениці, ріпаку, ячміння, кукурудзи, соняшнику, сої можна на сайті► або за телефоном 0 800 20 42 42.

-->
ЗАВАНТАЖИТИ МОБІЛЬНИЙ ДОДАТОК
Перейти на сайт