0 товаров.
0 800 20-42-42 гаряча лінія та консультації 9:00 - 18:00
вихідні дні: субота - неділя
Сравнение:

Підмаренник чіпкий: чим шкідливий і як з ним боротися?

Підмаренник чіпкий - однорічна рослина, що відноситься до класу дводольних. Рослина має пряме стебло з двокольоровими листям - з верхньої сторони лист зелений, а зворотна частина має сіруватий відтінок. Листки клиновидно-ланцетні, розміщені кільцями. Коренева система стрижнева. Цвіте білими квітами, оточеними ореолом липучок. Квіти напівзакритої форми мають невеликий розмір. Плід – горішок, насіння округле, достигає у липні – вересні.
 

Температура проростання насіння +1…+20°С. Максимальна плодючість – 0,3–1,2 тис. насінин на одну рослину. Зберігає життєдіяльність у ґрунті до 5 років, стадія спокою – до 6 місяців. Проростає у березні – травні, серпні – вересні з глибини до 10 см. Цвіте у травні – вересні.

Розповсюджений скрізь, найбільше на родючих зволожених ґрунтах. Засмічує всі культури. Виростає швидко, чіпляється за рослини і зумовлює їх вилягання. Бур'ян невибагливий до умов зовнішнього середовища і може бути сусідами з різними культурами.

 

Чим же шкідливий підмаренник чіпкий і як з ним боротися?

 

Підмаренник негативно впливає на урожай, забираючи з ґрунту вологу і корисні компоненти. За рахунок своїх сусідів по полю рослина пробивається ближче до сонця. Він сплутуючи посіви зернових культур, дуже сильно ускладнює процес їх збирання. Підмаренник досить стійкий до дії багатьох гербіцидів, особливо гербіцидів гормонального походження. Тому впоратися зі стихійними заростями зможуть далеко не всі гербіциди.
 

 

В асортименті компанії Agrosfera є кілька препаратів, які здатні поборотися з підмаренником на посівах зернових культур, а зокрема озимої пшениці: Гурон, ВГ (трибенурон-метил, 375 г/кг + тифенсульфурон-метил, 375 г/кг), Футурин, ВГ (дикамби натрієва сіль, 600 г/кг + тифенсульфурон-метил, 60 г/кг), Дікам Плюс, РК (2,4-Д (дихлорфеноксиоцтова кислота) у формі диметиламінної солі, 344 г/л + дикамба у формі диметиламінної солі, 120 г/л), Сулам, СЕ (2,4-Д 2-етилгексиловый ефір,452,42 г/л + флорасулам, 6,25 г/л). Ці гербіциди надають ефективні заходи боротьби з підмаренником чіпким на чутливій стадії його росту (2-3 кільця).

 

Препарат Корвет, КС (флуметсулам, 100 г/л + флорасулам, 75 г/лв лінійці компанії є найбільш ефективний гербіцид в контролі підмаренника чіпкого, забезпечуючи знищення бур'яну на стадіях більше 5 кілець з широким вікном застосування на пшениці – до появи прапорцевого листка.

 

 

Купити гербіцид від підмаренника чіпкого можна на сайті  або за телефоном 0 800 20 42 42 (безкоштовний дзвінок).  

-->
ЗАВАНТАЖИТИ МОБІЛЬНИЙ ДОДАТОК
Перейти на сайт