0 товаров.
0 800 20-42-42 гаряча лінія та консультації 9:00 - 18:00
вихідні дні: субота - неділя
Сравнение:

Спосіб підвищення зимостійкості посівів озимого ріпаку

Майбутній урожай ріпаку озимого, багато в чому залежить від перезимівлі рослин, а перезимівля, в свою чергу, залежить від зимостійкості. Сама ж зимостійкість частково залежить від гібриду чи сорту, що використовувався для посіву, його генетичного потенціалу, але в більшій мірі зимостійкість залежить від системи захисту саме в осінній період.

 

Знищення бур’янів, захист від хвороб та шкідників та рострегуляція є дуже важливими етапами в підвищенні зимостійкості ріпаку, оскільки ці заходи суттєво посилюють імунітет рослин. Та все ж таки цього не достатньо, без міцної потужної кореневої системи опиратись викликам зими, практично, неможливо. Зміцнення кореневої системи можливе за рахунок внесення мікродобрив та регуляторів росту. Одним з таких мікроелементів, що суттєво підвищують зимостійкість є бор. Восени бор вносять в період формування розетки. Функції бору, в даному контексті, пов’язані з процесами метаболізму вуглеводів  і перенесенням цукрів через мембрани клітин, тим самим посилюючи накопичення цукрів в клітинному соку рослин.

 

Ще одним елементом, який максимально активізує ростові процеси в молодій кореневій системі та забезпечує швидке накопичення цукрів є фосфор, а елементом, що посилює стійкість до несприятливих умов вирощування, в тому числі і зимостійкості – калій.

 

Вирішити ці проблеми можливо за допомогою продуктів Агросфера - БОР МАДЖЕСТІК по 1,0-3,0 л/га, ФОСФОР ФРЕШ по 0,5-1,0кг/га та КАЛІЙ ФРЕШ по 0,5-1,0 кг/га.

-->
ЗАВАНТАЖИТИ МОБІЛЬНИЙ ДОДАТОК
Перейти на сайт