0 товаров.
0 800 20-42-42 гаряча лінія та консультації 9:00 - 18:00
вихідні дні: субота - неділя
Сравнение:

Новини з полів. Озимий ріпак – що буде актуально навесні?

Новини з полів. Озимий ріпак – що буде актуально навесні?

Побувавши на полях господарств півдня Вінницької області, то на даний час ситуація на посівах озимого ріпаку відносно добра.

Вже починають проводити підживлення ріпаку азотними добривами. На більшості полів є прояви пліснявіння на старих листках, а також з часом ближче до відновлення вегетації виліт прихованохоботника, а також проявлятиметься нестача фосфору та бору.

Щодо прихованохоботника навесні, то варто знати, що перший літ шкідника відбувається за прогрівання ґрунту на глибині 2 см до температури 5-7°С. Тому, весною варто розставити на полях із ріпаком жовті чашки-пастки для контролю прихованохоботників. ЕПШ вважається перевищеним, коли за 3 дні в чашку втрапить 10 жуків.

Увага! Після початку льоту, самки через 2 тижні відкладають яйця. От коли кладка яєць пройшла, то боротьба із шкідником вже не дієва. Тому, протягом 2-ох тижнів необхідно боротися з шкідником. В цей період середньодобова температура коливається зазвичай у межах 7-8°С, тож доцільно використовувати інсектициди групи піретроїдів, зокрема: Альтекс 0,15 л/га або Ріфос 0,8 л/га. А системні препарати будуть ефективними при температурі не нижче ніж 8-10°С (Дестрой 0,15 л/га).

Під час зимівлі велика частина листя підгниває, пліснявіє, а це стимулює розвиток різних патогенів. Рослини необхідно «підсушити» і попередити розвиток альтернаріозу, фомозу та білої гнилі, тому застосовуємо препарат:

Внесення фунгіциду можна поєднувати з роботою проти прихованохоботника. В даному випадку, як на фото вище, буде застосовуватися Форсаж, КС 0,8 л/га.

Не забуваємо про падалицю зернових, яку варто знищити грамініцидом. Шквал, КЕ, який працює від температури +10°С. На фото з поля ви бачите що є падалиця пшениці з якою не встигли поборотися осінню, в даному випадку норма Шквал, КЕ складе 1,0 л/га.

Важливо також провести в фазу початку відновлення вегетації обстеження на предмет наявності в корінні ріпаку дефіциту бору, це тріщини та дупла. Такі рослини уражуються хворобами. При переході температур від 100С і вище слід внести Бор Маджестик, щодо даного поля на першому фото норма складе 1,0л/га. Також в цю фазу варто застосовувати мікродобриво Фосфор Фреш, П через низькі температури ґрунту. та ПАР Флокс Експерт 0,05 л/га, це дозволить озимому ріпаку швидко вийти зі стресу перезимівлі.

Вище згадані препарати можна поєднувати в баку при сумісному внесенні.

Це основні моменти, які варто провести навесні.

-->
ЗАВАНТАЖИТИ МОБІЛЬНИЙ ДОДАТОК
Перейти на сайт