0 товаров.
0 800 20-42-42 гаряча лінія та консультації 9:00 - 18:00
вихідні дні: субота - неділя
Сравнение:

Снігова пліснява на озимих зернових. Методи боротьби

Однією з найнебезпечніших хвороб озимих, безумовно є, так звана снігова пліснява. Хоча в широкому значенні під цією назвою слід розуміти цілий спектр хвороб, що викликані низькотемпературними патогенами, в тому числі грибами та грибоподібними організмами. Найпоширенішими серед них є:  рожева снігова плісень, сіра або тифульозна снігова плісень, а також пітіозна снігова плісень і склеротиніоз. Серед них найнебезпечнішою та найрозповсюдженішою є рожева.

 

Другою по розповсюдженню є сіра, яка разом з рожевою становлять близько 96% всіх уражених площ.

 

 

На їх поширення значний вплив спричиняють погодні умови. Великий та довготривалий сніговий покрив, особливо впавший на незамерзлий ґрунт, різко збільшує площу ураження.

 

До методів боротьби можна віднести, як агротехнічні методи (оптимальні строки висіву, дотримання сівозмін, використання високоякісного посівного матеріалу, зяблева оранка, вапнування кислих ґрунтів), так і хімічні, якомога пізніші (до випадання снігу) осінні обробки посівів фунгіцидами Форсаж, КС  по 0.5-0,6 л/га або Корнет, КС по 0,5-0,6 л/га. Також ефективними в боротьбі зі сніговою пліснявою будуть осінні підживлення фосфорно-калійними добривами Фосфор Фреш та Калій Фреш в нормі 1,0 л/га.

 

Якщо ж восени обробітки не були проведені їх слід перенести на весну. Тому подбайте про майбутній урожай вже зараз та замовте дані препарати► в компанії Агросфера. Крім того компанія надає можливість відповідального зберігання в сертифікованих складах компанії.

 

Телефонуйте 0 800 20 42 42 (безкоштовні дзвінки)

-->
ЗАВАНТАЖИТИ МОБІЛЬНИЙ ДОДАТОК
Перейти на сайт