0 товаров.
0 800 20-42-42 гаряча лінія та консультації 9:00 - 18:00
вихідні дні: субота - неділя
Сравнение:

Як правильно вносити ґрунтові гербіциди

Як правильно вносити ґрунтові гербіциди

- вранці, вдень, ввечері?

- чи потрібно заробляти ґрунтовий, чи можна вносити до висівання культури?

 

Основною вимогою для використання всіх ґрунтових гербіцидів є те, що ґрунт до застосування препарату має бути оброблений згідно з рекомендаціями (зволоженим з добре подрібненими рослинними залишками, дрібногрудкуватим (не мати великих твердих груд, які підвищують площу адсорбації і послаблюють ефективність гербіцидів).

 

1. Екстрем, КЕ (ацетохлор, 900 г/л + антидот).

 

Ефективний гербіцид ґрунтової дії. Ацетохлор менш рухливий в ґрунті, ніж інші речовини. Активність його безпосередньо залежить від факту вологи в ґрунті (Оптимальні умови - випадання опадів або умови зрошення (10-20 мм). Рясні опади можуть промити препарат нижче зони проростання бур'янів.

По нормі внесення гербіцид рекомендується використовувати на піщаних, малогумусних ґрунтах з мінімально рекомендованими нормами 1,5-2,0 л/га, а на суглинистих і ґрунтах з високим вмістом гумусу – максимальними - 2,5-3,0 л/га. Гербіцид слабо діє на бур'яни, які вже зійшли.

 

Час внесення залежить від умов в полі: від 3 до 14 днів - до висіву із зароблянням культиваторами (або боронами). Такий спосіб можливий лише за умови, якщо культиватор забезпечить мінімальну глибину заробки препарату.

 

Кращий спосіб застосування - відразу ж після висіву, до появи сходів культури, під боронування.

Без заробляння Екстрем,КЕ вноситься при великій кількості пожнивних залишків і достовірності випадання опадів.

Препарат не діє на бур'яни, які вже проросли.

При несприятливих погодних умовах (тривале пониження температури повітря і холодна погода, перезволоження ґрунту) в стійких до ацетохлору рослинах (як в бур’янів, так і в культурних) відбувається зниження рівня специфічних амінокислот і ферментів, що інактивують діючу речовину. Це може привести до пошкоджень, що виражається до зрідженності сходів їх деформації (деформація листя в колеоптилі).

 

2. Пропозит, КЕ (пропізохлор , 720 г/л).

 

Гербіцид для боротьби з бур’янами в посівах просапних культур та післясходовий селективний препарат в посівах кукурудзи. Гербіцид виділяється серед інших своєрідними особливостями: завдяки вологоємкості діючої речовини пропізохлор та наявності ізопропілу в молекулі, визначає його високу ефективність при пониженій вологості ґрунту. Тобто, препарат не потребує заробки в ґрунт. Але, за тривалої засушливої погоди до сівби, коткування підвищує його ефективність. Норма внесення препарату на ґрунтах з вмістом гумусу більше 3% має бути максимальна. Після внесення гербіциду не варто проводити міжрядні обробки на протязі 2-3 тижнів.

Толерантний до культури у фазі 2-4 листка тому, внесений у токсичній для бур’янів нормі гербіцид Пропозит, КЕ не пригнічує розвиток ріпаку, якщо його вносити по сходах, а також по кукурудзі у фазі 3-4 листка.

 

3. Рейтар, КС (прометрин, 500 г/л).

 

Гербіцид вибіркової дії, який поглинається як проростками, так і корінням проростаючих бур'янів.

Застосовують препарат, як до посіву, після посіву але до сходів культури.

При недостатньому зволожуванні ґрунту рекомендується мілке заробляння гербіциду на 2-3 см легкими або середніми боронами.

Рейтар, КС сумісний в бакових сумішках з другими ґрунтовими гербіцидами, але в будь-якому окремому випадку слід проробити тест на сумісність.

Норма застосування препарату регулюється залежно від типу ґрунтів та їх гранулометричного складу: мінімальна (малогумусні, легкі за механічним складом ґрунти); середня (суглинкові із вмістом гумусу менше 4%; підвищена (чорноземи, вміст гумусу 4-5% та торф’яники).,

 

4. Тайфун, КЕ (метолахлор, 960 г/л).

Тайфун, КЕ чудовий препарат при вирощування всіх сільськогосподарських культур, не потребуючи при цьому великих затрат на внесення.

Неодмінним фактором захисту посіві є його наявність в ґрунті під час проростання бур'янів (метолахлор діє на проростаючі бур’яни). Тому варто його використовувати до посіву, після посіву, до появи бур'янів.

У посушливих ґрунтовокліматичних умовах, гарантією дії гербіциду є мілка заробка боронами (орієнтовно на 2-3 см) та після цього необхідно провести коткування для ущільнення ґрунту.

Оптимальні температурні умови застосування для всіх ґрунтових гербіцидів від +10°С до +25°С. Але, найвища ефективність ґрунтових гербіцидів проти бур'янів, при низькій токсичності для культури, проявляється у теплу погоду при температурі повітря 15-18°C.

Найкраще обприскування проводити ввечері або рано вранці, також допускається робити це в похмуру і прохолодну погоду.

 

І ще, актуальним для всіх ґрунтових гербіцидів є те , що при засушливих умовах слід збільшити витрату робочого розчину з 200 до 400 л/га. Для створення кращого гербіцидного екрану на поверхні ґрунту.

 

-->
ЗАВАНТАЖИТИ МОБІЛЬНИЙ ДОДАТОК
Перейти на сайт