0 товаров.
0 800 20-42-42 гаряча лінія та консультації 9:00 - 18:00
вихідні дні: субота - неділя
Сравнение:

Шквал, КЕ - ефективний контроль злакових бур’янів в посівах озимого ріпаку

Контроль злакових бур’янів в посівах озимого ріпаку заслуговує особливої уваги, оскільки середні втрати урожаю, що спричинені забур’яненістю, досягають 15 % і більше.

 

 

Але є моменти щодо боротьби з цими бур’янами.

Якщо посів здійснений але стоїть суха погода, то застосування ґрунтових гербіцидів для контролю злакових бур’янів буде неможливим. В такому випадку, ми переходимо до страхових гербіцидів для контролю вище згаданих бур’янів.

Для вирішення таких питань в компанії Agrosfera є гербіцид Шквал, КЕ, призначений для осіннього контролю злакових бур’янів на основі діючої речовин: хізалофоп-П-етил - клас похідних арилоксифеноксипропіонової кислоти. Вміст речовини в препараті складає 125 г/л, що майже в два з половиною рази більше ніж в інших аналогів. Це дає змогу зменшити норму витрати препарату, що складає для однорічних бур’янів 0,4-0,8л/га для багаторічних 0,8-1,2 л/га.

 

Це системний гербіцид, який добре рухається по рослині, досягаючи зон безпосередньої дії у точках росту стебел та коренів. Шквал, КЕ накопичується у вузлах і підземних кореневищах багаторічних злакових бур'янів, повністю руйнує меристематичні тканини кореневищ. Через один-два дні у злакових бур’янів з’являються перші симптоми дії гербіцидів: хлоротичні плями та припинення вегетації. Протягом 7-10 днів вузли та точки росту злаків набувають бурого кольору, листки червоніють, а потім коричневіють. Однорічні бур’яни (лисохвіст, мітлиця, вівсюг звичайний, просо куряче, мишій сизий, мишій зелений, падалиця зернових) ‑ гинуть за 5 - 10 днів, а багаторічні (пирій повзучий, свинорій пальчатий, сорго, мітлиця біла, тонконіг звичайний, очерет звичайний) ‑ через 2 - 3 тижні.

 

Основні вимоги при внесенні грамініциду Шквал, КЕ:

• Вносити у найбільш уразливі до дії гербіцидів фази розвитку бур’янів (2-4 листки для однорічних бур’янів, та при висоті до 10см у багаторічних).

Щодо падалиці пшениці чи ячменю є свої особливості, які зображено на фото:

Вразлива фаза падалиці: ‑ 3 листка - початок кущіння; ‑ достатня площа листя; ‑ горизонтальний нахил листя; ‑ помірна кількості воскового нальоту (2).

Основна помилка - обробка в фазі «шила» (1), з падалицею в такій фазі дуже важко боротися.

• Не вносити препарати, коли культура перебуває в стресовому стані;

• Дотримуватися температурного режиму внесення, Шквал, КЕ (хізалофоп –П-етил, 125 г/л) починає контролювати пророслі бур’яни при температурі +10°С за рахунок ефірної форми, вона відрізняється підвищеною леткістю та рухливістю у рослинах. Це обумовлює високу ефективність препарату в умовах більш низьких температур порівняно з діючими речовинами інших хімічних груп, що є актуальним в осінній період на посівах озимого ріпаку, коли температурний режим коливається +10 - +15°С.

Не рекомендується застосовувати грамініцид за умов посухи у зв’язку із зниженням дії на бур’яни.

• У дні з високою температурою (+25оС) обприскування бажано проводити у вечірні години або вранці.

 

За своєчасного внесення, препарат застосовується одноразово, до того ж можна скористатися середніми нормами, коли бур’яни перебувають у найчутливіших фазах розвитку, витрата препарату в такому випадку становитиме 0,8 л/га.

 

 

Купити гербіцид системної дії Шквал, КЕ для захисту посівів ріпаку можна на сайті

-->
ЗАВАНТАЖИТИ МОБІЛЬНИЙ ДОДАТОК
Перейти на сайт