0 товаров.
0 800 20-42-42 гаряча лінія та консультації 9:00 - 18:00
вихідні дні: субота - неділя
Сравнение:

Причини застосування ґрунтових гербіцидів на озимому ріпаку

В попередніх замітках ми писали про вирощування ріпаку, про ґрунтові гербіциди, але у аграріїв є питання. Навіщо їх застосовувати, якщо можна застосувати страхові гербіциди.

 

Розглянемо основні причини для чого необхідно застосовувати ґрунтові препарати.

 

1. В шарі ґрунту 5-7 см на площі 1м2 міститься від 1000 до 2500 різних видів насінин бур’янів, а агротехнічні заходи боротьби в цьому випадку не забезпечують повної чистоти посівів. Вирішенням цього і є ґрунтові гербіциди, які у верхньому шарі ґрунту створюють захисний екран під час сходів.

 

2. Гербокритичний період - це час, протягом якого рослина конкурує з бур’янами за елементи живлення та вологу. Даний період триває від сходів до чотирьох тижнів. А зробити це можна за умови використання ґрунтових гербіцидів, оскільки період захисної дії даних гербіцидів – 30-40 днів, а при дотриманні вимог їх застосування ‑ протягом 12 тижнів.

 

3. Протягом трьох місяців з появи сходів культури, бур’яни поглинають з ґрунту близько 160-200 кг/га азоту, 65-90 кг/га фосфору та 170-250 кг/га калію, що негативно впливає на урожай.

 

4. В порівнянні з ґрунтовими гербіцидами, страхові мають визначену фазу внесення (2-4 справжніх листків у бур’янів), а це не завжди можливо. Наприклад, через дощі агрономи не в змозі застосувати страхові гербіциди вчасно, що у свою чергу призводить до фітотоксичності культури за рахунок фази культури та збільшення норми гербіциду відносно переростаючого буряну.

 

Тому застосування ґрунтових гербіцидів Пропозит, КЕ (пропізохлор, 720 г/л) та Тайфун, КЕ (метолахлор, 960 г/л) основні препарати у захисті сходів озимого ріпаку.

 

 

Науковий співробітник з агрономії, компанія Agrosfera О.Я. Майструк

-->
ЗАВАНТАЖИТИ МОБІЛЬНИЙ ДОДАТОК
Перейти на сайт